Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
klikken, bellen, inlichtingen, spionage,telefoon
Foto: ANP

Beller aan lijntje gehouden

20 APR 2017

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft het 0900-nummer van doorverbindservice MyOffice ingetrokken. Bellers werden aan de lijn gehouden zonder dat ze iemand te spreken kregen.

Met een telefoontje naar 0900-1824 van MyOffice waren de 3522 bellers gemiddeld €2,98 per persoon kwijt. In de periode 1 september 2016 tot 28 oktober 2016 is het schadebedrag opgelopen naar €10.500, zo blijkt uit onderzoek van de ACM. MyOffice, dat sinds 2012 actief was, heeft zijn activiteiten inmiddels beëindigd.

Aanbieders van informatiediensten als MyOffice mogen zelf bepalen welke tarief zij hanteren, dit ligt vaak boven de belkosten naar een gewoon nummer. Zo betalen bellers bij doorschakeldiensten de hogere kosten voor het doorverbonden gesprek met een ander nummer. De kosten van een gesprek via een doorverbinddienst kunnen zo ongemerkt hoog oplopen. Vorig jaar kwamen deze diensten via een 0900-nummer al negatief in het nieuws omdat consumenten vaak niet doorhebben dat zij na het doorverbinden nog steeds het hoge tarief betalen.

De 0900-nummers worden ook gebruikt voor klantenservices. Voor het bellen naar een klantenservice geldt het maximale tarief van €1 per gesprek. Dit verandert in juli 2017, dan mogen er geen kosten in rekening worden gebracht bovenop de reguliere gesprekskosten.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.7 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.83%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

Moet de EU een eind maken aan de wirwar van snelweg- en milieuvignetten?


Verstuur