Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Telegraaf

Top 10 best gelezen artikelen

Werk en inkomen scoren het best

17 JUN 2017

DFT-lezers waren afgelopen week gefocust op werk en inkomen, oer-Hollandse retail en hypotheekproblemen, zo blijkt uit de top 10 meest gelezen artikelen.

Dat het in sommige gevallen beter is om niets te doen in plaats van te werken, verbaasde menig lezer werken loont amper. Op het feit dat twee op de drie vrouwen het pensioen niet bespreekt bij de scheiding werd soms met verbijstering gereageerd. Ook al omdat zelfs deskundigen niet altijd weten hoe het zit met de Wet verevening pensioenrechten.

Hollandse retail

Verder was er veel interesse in twee oer-Hollandse winkelketens, te weten Blokker en Hema. Blokker kreeg een megaverlies te verwerken. De Hema gaat het, na een slechte periode, echter weer een stuk beter. Dat vindt ook de eigenaar, die de Hema wil verkopen.

Nog meer nieuws over werk en inkomen deed de wenkbrauwen fronsen: vakbeweging FNV wil graag een aantal zaken in ons land aanpakken, zoals loondoorbetaling bij ziekte, maar weigert tegelijkertijd enige afspraak te maken over een verdere versoepeling van het ontslagrecht.

Portemonnee

Goed en wat minder goed nieuws verder voor de portemonnee van de consument. Zo gaat de energierekening voor huishoudens gemiddeld flink omhoog. Daarentegen is het doorberekenen van de roamingkosten in de Europese Unie afgeschaft.

Woningmarkt

Hypotheken blijven in de belangstelling staan. De woningmarkt is volop in beweging, consumenten willen dolgraag een huis kopen. Maar hoe zit het met de hypotheken van woningbezitters die een aantal jaren geleden een aflossingsvrije hypotheek afsloten?

De AFM is bang dat die klanten in de problemen kunnen komen aan het einde van de looptijd van hun hypotheek. Banken moeten dat nu in kaart gaan brengen, maar die vrezen dat ze daardoor te maken krijgen met omvangrijke capaciteitsproblemen.

Dat zzp'ers vaak geen partner hebben, daar wilden lezers ook het fijne van weten, evenals van het plan van minister Dijsselbloem (Financiën) om de maximale eigen bijdrage voor gezinnen die van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning gebruikmaken, terug te schroeven.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.0 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT

poll image

Stelling DFT Geld

Geld bij elkaar leggen in een bv om een huis te kopen (voor mijn kind). Goed idee!


Verstuur