Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Winst medisch specialist stijgt

20 SEP 2012

Zelfstandig werkzame medisch specialisten zagen hun winsten in de periode 2001 tot 2009 elk jaar gemiddeld met 8 procent stijgen. Zelfstandige huisartsen en tandartsen maakten per jaar gemiddeld 5,6 en 4,4 procent meer winst, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendmaakte.

`Ongehoord dat verzekeraar bepaalt waar patiënt geholpen wordt.`
'Ongehoord dat verzekeraar bepaalt waar patiënt geholpen wordt.'
Foto: Dijkstra BV

Het CBS becijferde dat de fiscale winst van deze medisch specialisten in 2009 gemiddeld uitkwam op 259.000 euro per jaar. Dat is ruim twee keer zoveel als eveneens zelfstandig werkende huisartsen en tandartsen die uitkwamen op respectievelijk 125.000 en 119.000 euro winst. De beste zaken deden de anesthesiologen en radiologen die met 12 procent de winst het meest zagen groeien, cardiologen hadden met 4 procent de laagste winstgroei.

Ook voor de artsen in loondienst geldt dat zij er het afgelopen decennium op vooruit gingen. Gemiddeld stegen de lonen van specialisten, huis- en tandartsen met 3,2 tot 3,7 procent per jaar. Dat is meer dan de gemiddelde loonstijging in de zorgsector, die lag namelijk op 2,6 procent per jaar.

Mensen in loondienst zagen hun lonen echter niet zo snel stijgen als de winst van de zelfstandigen. Medisch specialisten spannen wat dat betreft de kroon: 3,2 om 8,3 procent per jaar.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
NW2
Beurs AEX
AEX 524.69
+ / - +0.58%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT

poll image

Stelling DFT Geld

Ik vertrouw online rekentools voor bijvoorbeeld een hypotheek


Verstuur