Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Tanken aan de pomp weer goedkoper

06 DEC 2012

EINDHOVEN - De benzineprijzen zijn sinds oktober fors gedaald. Vanaf augustus steeg de gemiddelde prijs voor een liter Euro 95 nog naar een recordhoogte van bijna 1,90 euro in oktober. Dat dubbeltje is er nu weer bijna af, zegt Paul Selms van consumentencollectief United Consumers donderdag.

Foto: Jos Schuurman

De gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter Euro 95 staat nu op 1,81 euro. Ook de prijzen van diesel en lpg zijn naar verhouding mee gedaald. Van Selms verwacht dat de prijzen door de economische crisis mogelijk nog verder dalen. „Er is een dalende vraag naar benzine. Mensen tanken gewoon minder”, ziet Van Selms.

Van Selms: „Dat komt voor een deel door de economische crisis, maar mensen rijden ook in goedkopere en zuiniger auto's.” De prijs aan de pomp hangt ook samen met de prijs van ruwe olie. Die beweegt zich nu vrij stabiel rond de 90 dollar per vat ruwe olie.

Zo min mogelijk uitgeven aan brandstof?

Voor automobilisten is het lastig om afhankelijk te zijn van stijgende of dalende olieprijzen. Wilt u minder uitgeven aan brandstof? Daar kunt u zelf iets aan doen met 10 handige tips van OverGeld om te besparen op benzine. Zie het artikel Bespaar op benzine! 10 handige tips

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
22.4 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.8
+ / - +0.6%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

Geld bij elkaar leggen in een bv om een huis te kopen (voor mijn kind). Goed idee!


Verstuur