Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Opbrengst goede doelen in 2011 licht gestegen

07 DEC 2012

UTRECHT - CONSUMENT We hebben vorig jaar met z'n allen weer iets meer geld gegeven aan goede doelen. De opbrengst steeg in 2011 met 3,1 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De instellingen die zijn aangesloten bij het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), ontvingen bijna 3,6 miljard euro.

Foto: Peter Schoonen

In de top 5 van goededoelenorganisaties waaraan het meeste geld is gegeven, staan KWF Kankerbestrijding, Unicef, Rode Kruis, Wereld Natuur Fonds en Artsen zonder Grenzen.

Na jaren van beperkte groei zijn de totale inkomsten en bestedingen van de organisaties vorig jaar stabiel gebleven. Dat het ingezamelde bedrag iets hoger was, werd voor een deel tenietgedaan doordat subsidies vervielen.

„De extra baten uit eigen fondsenwerving konden de terugval van 4,6 procent in subsidies van overheden in 2011 niet compenseren”, meldde het fonds. Bij het CBF staan 844 instellingen geregistreerd.

Meer dan 1,3 miljoen vrijwilligers en collectanten ondersteunen de goededoelenorganisaties en in fulltime banen uitgedrukt was het aantal betaalde krachten vorig jaar 14.340.

19.0 °C
NO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.1
+ / - +0.22%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Stelling DFT Geld

Opkopen schulden jongeren door gemeente is onnodig pamperbeleid


Verstuur