Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Spookafschrijvingen ING-klanten teruggestort

07 DEC 2012

CONSUMENT Verzekeraar Nationaal Spaarfonds heeft alle onterechte afschrijvingen die afgelopen woensdag bij niet-klanten zijn gedaan, vandaag teruggestort. Dat heeft een woordvoerder van het spaarfonds gemeld.

Foto: Dijkstra

Het spaarfonds boekte afgelopen week in één klap midden in de nacht via een automatische incasso bij 41.000 rekeningnummers geld af voor een jaar- of maandpremie voor een verzekering. Probleem was alleen dat de rekeninghouders allemaal geen relatie met het fonds hebben en dus voor een raadsel stonden hoe en waarom het geld van hun rekening was gehaald.

Opvallend was dat alle gedupeerden klanten waren van ING Bank. Na controle bleken 10.000 van de 41.000 rekeningnummers niet te bestaan en er dus 31.000 mensen gedupeerd waren voor gemiddeld ongeveer 40 euro.

Automatisering

Een woordvoerder van het spaarfonds meldde gisteren dat er in de automatisering iets is misgegaan waardoor de originele tiencijferige bankrekeningnummers na zeven cijfers zijn afgekapt. Van de 41.000 doorgegeven zevencijferige nummers, bleken er dus 31.000 van voormalige Postbankklanten, nu dus ING-klanten.

De woordvoerder zegt niet te hebben kunnen achterhalen wie er precies is gedupeerd geweest omdat privacyrichtlijnen dat verbieden. Het spaarfonds weet dus niet aan wie, maar wel op welk rekeningnummer is teruggestort.

.4 °C
NNO1
Beurs AEX
AEX 449.6
+ / - -0.88%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT

poll image

Stelling DFT Geld

Voor Sinterklaas koop ik vooral cadeaus, voor kerst vooral eten


Verstuur