Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Staatsloterij gaat gokken

27 APR 2013

Kansspelen op internet zijn nog niet legaal. Maar de Staatsloterij loopt al vooruit op de wet die daarover in de maak is. Het bedrijf is druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe online activiteiten. Dat zegt Staatsloterij-directeur Frans van Steenis zaterdag in NRC Handelsblad.

Foto: ANP

„Als we wachten tot het kabinet de sleutel omdraait en zegt 'heren, komt u maar', dan is het te laat”, aldus Van Steenis. Als mogelijkheden noemt hij „online casinospelen, online sportweddenschappen en online spelletjes zoals bingo”.

De winst die het online gokken oplevert, moet straks niet meer naar de Staat, maar naar goede doelen zoals sport voor jonge kinderen, vindt Van Steenis. Tot nu toe draagt de Staatsloterij per jaar 100 miljoen euro aan winst af. „Ik zou heel graag willen dat dat geld van ons gelabeld wordt en dat er (..) een mooie bestemming aan wordt gegeven”, zegt Van Steenis.

Hij hoopt dat in de nieuwe wet de kansspelbelasting op online gokken laag wordt gehouden. Dat zou hij eerlijk vinden, omdat de Staatsloterij honderden miljoenen per jaar bijdraagt aan het maatschappelijk middenveld en de Staat door de afdracht van belasting en winst.

De omzet van de Staatsloterij nam in 2012 af met circa 4 procent ten opzichte van 2011 en bedroeg 787 miljoen euro (2011: 821,2 miljoen euro). De deelnemers aan de Staatsloterij wonnen (inclusief kansspelbelasting) gezamenlijk 546 miljoen euro. Dat is 69,4 procent van het ingelegde bedrag, nagenoeg hetzelfde als in 2011 (69,7 procent). Een recordaantal deelnemers van 35 won een prijs van een miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.34
+ / - -0.06%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

Ik houd nauwkeurig mijn uitgaven bij in een (digitaal) kasboek


Verstuur