Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Trap niet in verkooppraatjes energiebedrijf'

23 AUG 2013 Bernard Vogelsang

DEN HAAG - Consumenten moeten oppassen voor de verkooppraatjes van energiebedrijven. De Consumentenbond heeft meerdere energieleveranciers namelijk betrapt op hele en halve waarheden. De bond adviseert mensen daarom goed op te letten als zij willen overstappen van gas- en stroomaanbieder.

Foto: ANP

Volgens de Consumentenbond maakt vooral BudgetEnergie 't bont. Verkopers van BudgetEnergie beweerden tegen potentiële klanten dat deze nieuwkomer volgens de Consumentengids de goedkoopste leverancier zou zijn. Maar dat klopt niet, aldus de bond.

Ook stond op de website van BudgetEnergie de kreet 'Beste keuze', inclusief een stempel in de blauwe kleur van de Consumentenbond. Maar de bond heeft het predicaat 'Beste keuze' nog nooit toegekend aan een energiebedrijf.

Onvolledige informatie

De Consumentenbond tikt ook Electrabel op de vingers vanwege het verstrekkken van onvolledige informatie. Het bedrijf noemde zich op internet 'de goedkoopste energieleverancier' en verwees daarbij naar een prijspeiling uit maart. "Maar Electrabel vertelt niet dat de tarieven inmiddels gewijzigd kunnen zijn", aldus de bond.

E.On meldde op zijn beurt op de eigen website dat het 'al vijf keer zeer voordelig' uit een test was gekomen en gaf daarbij een opsomming van de publicaties waarin dit stond. "Onvolledig, want over de tussenliggende publicaties wordt niks gemeld. Toen stond E.On namelijk niet hoog of zelfs helemaal niet in onze lijst", aldus de Consumentenbond.          

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.7 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.83%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

Moet de EU een eind maken aan de wirwar van snelweg- en milieuvignetten?


Verstuur