Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
De NVB zoekt het maatschappelijke debat op
Foto: ANP

Vertel je bank de waarheid

05 MEI 2014 Manno van den Berg

Hoe moeten de Nederlandse banken zich gedragen naar hun klanten en naar de samenleving? Hoe kunnen nieuwe schandalen en dure reddingsoperaties worden voorkomen? U heeft nog tot 9 mei de tijd om de banken over kwesties als deze uw mening te geven.

De Nederlandse banken willen een nieuwe weg inslaan en hebben daarvoor op 10 april een maatschappelijk statuut geschreven over toekomstgericht bankieren. Brancheorganisatie de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft daarbij op haar website iedereen uitgenodigd zijn mening en ideeën te geven. Financieel expert Rob Goedhart had er een hard hoofd in dat die boodschap consumenten bereikte, en heeft een actie opgezet om te zorgen dat de stem van klanten ook daadwerkellijk wordt gehoord. Inmiddels heeft hij al 600 reacties. 

 ,,Wie van de 'gewone mensen' buiten de financiële sector kent de NVB? Als die vereniging het dan zo belangrijk vindt dat er met de maatschappij gesproken wordt, waarom heb je dan nog geen brief of mail van je bank ontvangen waarin gezegd wordt dat 'de banken een maatschappelijke dialoog willen' ? Waarom starten de banken niet een grote campagne met uitgebreid onderzoek onder hun klanten?" Met name het laatste vindt Goedhart hard nodig.

,Het gevaar bestond dat de NVB richting Tweede Kamer mooi weer zou gaan spelen, omdat er weinig reacties uit de samenleving komen en daaruit de conclusie zou kunnen worden getrokken dat consumenten dik tevreden zijn" ,aldus Goedhart. Hij roept daarom consumenten op hun ideeën te melden en de totstandkoming van een goed onderzoek te steunen.  Dat kan via dit invulformulier. ,,De reacties zullen worden gebundeld en aangeboden aan de NVB."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 526.29
+ / - +0.39%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT

poll image

Stelling DFT Geld

Beleggen is een serieuze optie met de lage spaarrentes


Verstuur