Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Klanten Vakantieveilingen.nl gedupeerd'  

25 SEP 2014

Vakantieveilingen.nl houdt zich niet aan de verkoopregels. Volgens ConsumentenClaim voldoet de 'koop-nu-knop' op de website niet aan de wettelijke eisen. Bezoekers van Vakantieveilingen.nl zitten na het - al dan niet per ongeluk - aanklikken van de knop direct aan de koop vast. De wettelijk verplichte waarschuwingen ontbreken, aldus de belangenbehartiger.  

De Eiffeltoren
De Eiffeltoren
Foto: De Telegraaf

"Een cliënt van ons klikte op Vakantieveilingen.nl op de knop om meer informatie op te vragen over de aankoop van een weekendje Parijs. Na het klikken op de knop kreeg ze direct een email met een aankoopbevestiging. Terugdraaien van de transactie was niet meer mogelijk", stelt directeur Stef Smit van ConsumentenClaim. "De koop-nu-knop op de site is bovendien voorzien van een winkelwagen. Je verwacht dan niet dat je meteen al aan de koop vastzit.”

Volgens Smit worden klachten van gedupeerden door de klantenservice van Vakantieveilingen.nl ten onrechte afgewezen. Hij overweegt om namens gedupeerde klanten een rechtszaak tegen de vakantiesite te beginnen en schadevergoeding te eisen.

ConsumentenClaim is bekend van juridische acties tegen onder meer Aegon, ASR en Fortis (Ageas). De belangenbehartiger werkt op basis van het principe 'no cure, no pay'.    

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.56
+ / - +0.55%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

Geld bij elkaar leggen in een bv om een huis te kopen (voor mijn kind). Goed idee!


Verstuur