Door
Hypotheekadviseur
Harrie-Jan van Nunen begeleidt als commercieel directeur van De Financiële Makelaar hypotheekadviseurs bij het maken van offertes. In 2006 is hij uitgeroepen tot beste hypotheekadviseur van Nederland.

Hypotheekrente omzetten een alternatief voor sparen?

De rentevergoeding op spaargeld is nog nooit zo laag geweest. Logisch dat u opzoek bent naar alternatieven. In de vorige columns heb ik de mogelijkheden besproken om af te lossen op uw hypotheek en om te sparen in uw hypotheek.

 Lees verder
 

Sparen in een hypotheek een alternatief voor een spaarrekening?

De rentevergoeding op spaargeld is nog nooit zo laag geweest. Logisch dat u opzoek bent naar alternatieven. Ben ik in de vorige column ingegaan op het aflossen van uw hypotheek, deze keer ga ik in op de mogelijkheid om te sparen in uw hypotheek. In de komende columns zal ik daarnaast nog ingaan op het omzetten van de rente, het starten van een familiebank en beleggen.

 Lees verder
 

Hypotheek aflossen als alternatief voor sparen?

De rentevergoeding op spaargeld is nog nooit zo laag geweest. Logisch dat u opzoek bent naar alternatieven. Uw spaargeld gebruiken voor de aflossing op uw hypotheek is de meest gekozen optie.

 Lees verder
 

Wat te doen met spaargeld? (1)

Nog nooit is de rentevergoeding op spaargeld zo laag geweest. Op een direct opvraagbare spaarrekening ontvangt u op dit moment een rente die tussen de 1% en de (maximaal) 1,75% rente ligt. Spaart u bij één van de grootbanken dan is de kans groot dat u zelfs minder rente ontvangt dan 1% per jaar.

 Lees verder
 

Menghypotheek goed voor financieel plan

Jarenlang werd de hypotheek gezien als hoeksteen binnen iedere financiële planning. Met de gewijzigde hypotheekregels kan alleen nog maar gekozen worden uit de lineaire hypotheek of de annuïteitenhypotheek. Kenmerkt de annuïteitenhypotheek zich door de laagste aanvangslasten, de lineaire hypotheek heeft de laagste eindlasten. Kenmerkend voor beide hypotheekvormen is dat de maandlasten gedurende de looptijd wijzigen, waardoor de hypotheek moeilijk lijkt te passen in een financieel plan.

 Lees verder
 

Mengvorm van annuïtaire en lineaire hypotheek

Sinds 1 januari van vorig jaar dient iedere nieuwe hypotheek ten minste annuïtair te worden afgelost. Dat betekent dat u de keuze heeft uit de annuïteitenhypotheek of de lineaire hypotheek. Maar waarom zou u in plaats van ‘of’ niet kiezen voor ‘en’?

 Lees verder
 

Onafhankelijkheid volgens de Vereniging Eigen Huis

Sinds jaar en dag werpt de Vereniging Eigen Huis (VEH) zich op als dé belangenbehartiger voor iedereen die een eigen woning heeft, of die een eigen woning wil gaan kopen. Ook wanneer het gaat om het herfinancieren van restschuld, heeft de VEH een heldere mening; ‘als mensen de financiering van hun restschuld volgens de hypotheekregels kunnen betalen, dan zouden ze die financiering van hun bank ook gewoon moeten krijgen’.

 Lees verder
 

Voorkom boetes, geef uw schenking aan!

De afgelopen maanden hebben veel mensen gebruik gemaakt van de extra schenkingsmogelijkheid van 100.000 euro voor de eigen woning of ze zijn dat nog van plan. Wat vaak vergeten wordt is dat wanneer u een schenking ontvangt (of heeft ontvangen), dat u hiervan aangifte moet doen bij de Belastingdienst. Deze verplichting geldt ook wanneer u geen schenkbelasting verschuldigd bent door de vrijstelling. Doet u niet (op tijd) aangifte, dan kunt u een boete krijgen.

 Lees verder
 

Verhogen eigenwoningforfait is beperken hypotheekrenteaftrek

De discussie over het verhogen van het eigenwoningforfait (EWF) zal u ongetwijfeld niet zijn ontgaan. In alle stilte is het forfait voor woningen met een WOZ-waarde boven de 75.000 euro verhoogd van 0,6 procent naar 0,7 procent (een verhoging van ruim 16 procent!).

 Lees verder
 

Lagere hypotheek in 2014

2013 is bijna ten einde. Vaak wordt dit moment gebruikt om terug te kijken. In deze bijdrage kijk ik echter vooruit, naar de wijzigingen in de hypotheeknormen in 2014. Ik beperk me hierbij tot de wijzigingen van de leenmogelijkheden op het inkomen en op het onderpand.

 Lees verder
 


11.9 °C
ZZW3
 
files 202
176 km.
Beurs AEX
AEX 396.12
+ / - -0.19%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT Geld