Door
Hypotheekadviseur
Harrie-Jan van Nunen begeleidt als commercieel directeur van De Financiële Makelaar hypotheekadviseurs bij het maken van offertes. In 2006 is hij uitgeroepen tot beste hypotheekadviseur van Nederland.

Sturing in hypotheekrente

De laatste maanden is de hypotheekrente fors gedaald en de verwachting is dat de rente nog iets verder zal dalen. Wie hiervan wil profiteren zou nu moeten kiezen voor een variabele rente, om deze eventueel later vast te zetten voor een langere periode. Maar wie de rentelijsten een beetje bijhoudt, ziet dat de variabele rente het laatste jaar (nagenoeg) niet is gedaald. Bij de meeste banken is de variabele rente op dit moment zelfs duurder dan hun 5-jaarsrente en soms zelfs duurder dan hun 10-jaarsrente!

 Lees verder
 

Verhuisregeling voor hypotheken

Eén van de meest gestelde vragen bij het afsluiten van een hypotheek is de vraag of de hypotheek kan worden meeverhuisd of worden meegenomen naar een toekomstige woning. Met de huidige lage rente lijkt dit een logische vraag. Want als je later gaat verhuizen wil je, tenminste als de rente dan hoger is, de huidige lage rente blijven behouden.

 Lees verder
 

Wat brengt 2015 voor woningmarkt?

Aan de vooravond van het nieuwe jaar kijken we graag nog even terug. 2014 lijkt het jaar dat de woningmarkt zich definitief heeft hersteld van de hypotheekcrisis. Het aantal koop- en hypotheektransacties is de afgelopen maanden maand over maand toegenomen. Zet deze trend zich voort in 2015?

 Lees verder
Bevat:
 

Rentemiddeling als alternatief voor oversluiten

De hypotheekrente is nog nooit zo laag geweest. Logisch dat u als hypotheekbezitter hiervan ook wilt profiteren. Maar de boete die u moet betalen, kan oplopen tot vele tienduizenden euro's. Het middelen van de rente is in dat geval vaak een goed alternatief, zonder dat u te maken krijgt met een boeterente!

 Lees verder
 

Beleggen als alternatief voor een spaarrekening?

De rentevergoeding op spaargeld is nog nooit zo laag geweest. Logisch dat u opzoek bent naar alternatieven. In mijn eerdere bijdragen ben ik ingegaan op de mogelijkheden die u heeft om uw spaargeld in te zetten in uw eigen of andermans hypotheek. Als laatste optie in deze serie ga ik in op de mogelijkheid om uw geld te beleggen.

 Lees verder
 

Oprichting van een familiebank een alternatief voor sparen?

De rentevergoeding op spaargeld is nog nooit zo laag geweest. Logisch dat u opzoek bent naar alternatieven. In mijn eerdere bijdragen ben ik ingegaan op de mogelijkheden die u heeft om uw spaargeld in te zetten in uw eigen hypotheek.

 Lees verder
 

Hypotheekrente omzetten een alternatief voor sparen?

De rentevergoeding op spaargeld is nog nooit zo laag geweest. Logisch dat u opzoek bent naar alternatieven. In de vorige columns heb ik de mogelijkheden besproken om af te lossen op uw hypotheek en om te sparen in uw hypotheek.

 Lees verder
 

Sparen in een hypotheek een alternatief voor een spaarrekening?

De rentevergoeding op spaargeld is nog nooit zo laag geweest. Logisch dat u opzoek bent naar alternatieven. Ben ik in de vorige column ingegaan op het aflossen van uw hypotheek, deze keer ga ik in op de mogelijkheid om te sparen in uw hypotheek. In de komende columns zal ik daarnaast nog ingaan op het omzetten van de rente, het starten van een familiebank en beleggen.

 Lees verder
 

Hypotheek aflossen als alternatief voor sparen?

De rentevergoeding op spaargeld is nog nooit zo laag geweest. Logisch dat u opzoek bent naar alternatieven. Uw spaargeld gebruiken voor de aflossing op uw hypotheek is de meest gekozen optie.

 Lees verder
 

Wat te doen met spaargeld? (1)

Nog nooit is de rentevergoeding op spaargeld zo laag geweest. Op een direct opvraagbare spaarrekening ontvangt u op dit moment een rente die tussen de 1% en de (maximaal) 1,75% rente ligt. Spaart u bij één van de grootbanken dan is de kans groot dat u zelfs minder rente ontvangt dan 1% per jaar.

 Lees verder
 


17.6 °C
NNW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 433.53
+ / - -2.58%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Stelling DFT Geld

'Ik ga erop vooruit dankzij de nieuwe spaartaks'


Verstuur