Door
Hypotheekadviseur
Harrie-Jan van Nunen begeleidt als commercieel directeur van De Financiële Makelaar hypotheekadviseurs bij het maken van offertes. In 2006 is hij uitgeroepen tot beste hypotheekadviseur van Nederland.

Wat brengt 2015 voor woningmarkt?

Aan de vooravond van het nieuwe jaar kijken we graag nog even terug. 2014 lijkt het jaar dat de woningmarkt zich definitief heeft hersteld van de hypotheekcrisis. Het aantal koop- en hypotheektransacties is de afgelopen maanden maand over maand toegenomen. Zet deze trend zich voort in 2015?

 Lees verder
Bevat:
 

Rentemiddeling als alternatief voor oversluiten

De hypotheekrente is nog nooit zo laag geweest. Logisch dat u als hypotheekbezitter hiervan ook wilt profiteren. Maar de boete die u moet betalen, kan oplopen tot vele tienduizenden euro's. Het middelen van de rente is in dat geval vaak een goed alternatief, zonder dat u te maken krijgt met een boeterente!

 Lees verder
 

Beleggen als alternatief voor een spaarrekening?

De rentevergoeding op spaargeld is nog nooit zo laag geweest. Logisch dat u opzoek bent naar alternatieven. In mijn eerdere bijdragen ben ik ingegaan op de mogelijkheden die u heeft om uw spaargeld in te zetten in uw eigen of andermans hypotheek. Als laatste optie in deze serie ga ik in op de mogelijkheid om uw geld te beleggen.

 Lees verder
 

Oprichting van een familiebank een alternatief voor sparen?

De rentevergoeding op spaargeld is nog nooit zo laag geweest. Logisch dat u opzoek bent naar alternatieven. In mijn eerdere bijdragen ben ik ingegaan op de mogelijkheden die u heeft om uw spaargeld in te zetten in uw eigen hypotheek.

 Lees verder
 

Hypotheekrente omzetten een alternatief voor sparen?

De rentevergoeding op spaargeld is nog nooit zo laag geweest. Logisch dat u opzoek bent naar alternatieven. In de vorige columns heb ik de mogelijkheden besproken om af te lossen op uw hypotheek en om te sparen in uw hypotheek.

 Lees verder
 

Sparen in een hypotheek een alternatief voor een spaarrekening?

De rentevergoeding op spaargeld is nog nooit zo laag geweest. Logisch dat u opzoek bent naar alternatieven. Ben ik in de vorige column ingegaan op het aflossen van uw hypotheek, deze keer ga ik in op de mogelijkheid om te sparen in uw hypotheek. In de komende columns zal ik daarnaast nog ingaan op het omzetten van de rente, het starten van een familiebank en beleggen.

 Lees verder
 

Hypotheek aflossen als alternatief voor sparen?

De rentevergoeding op spaargeld is nog nooit zo laag geweest. Logisch dat u opzoek bent naar alternatieven. Uw spaargeld gebruiken voor de aflossing op uw hypotheek is de meest gekozen optie.

 Lees verder
 

Wat te doen met spaargeld? (1)

Nog nooit is de rentevergoeding op spaargeld zo laag geweest. Op een direct opvraagbare spaarrekening ontvangt u op dit moment een rente die tussen de 1% en de (maximaal) 1,75% rente ligt. Spaart u bij één van de grootbanken dan is de kans groot dat u zelfs minder rente ontvangt dan 1% per jaar.

 Lees verder
 

Menghypotheek goed voor financieel plan

Jarenlang werd de hypotheek gezien als hoeksteen binnen iedere financiële planning. Met de gewijzigde hypotheekregels kan alleen nog maar gekozen worden uit de lineaire hypotheek of de annuïteitenhypotheek. Kenmerkt de annuïteitenhypotheek zich door de laagste aanvangslasten, de lineaire hypotheek heeft de laagste eindlasten. Kenmerkend voor beide hypotheekvormen is dat de maandlasten gedurende de looptijd wijzigen, waardoor de hypotheek moeilijk lijkt te passen in een financieel plan.

 Lees verder
 

Mengvorm van annuïtaire en lineaire hypotheek

Sinds 1 januari van vorig jaar dient iedere nieuwe hypotheek ten minste annuïtair te worden afgelost. Dat betekent dat u de keuze heeft uit de annuïteitenhypotheek of de lineaire hypotheek. Maar waarom zou u in plaats van ‘of’ niet kiezen voor ‘en’?

 Lees verder
 


6.0 °C
WZW4
 
files 200
92 km.
Beurs AEX
AEX 486.37
+ / - -1.07%
Populair
Actueel
Tips van redactie