Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Kom ik in aanmerking voor combinatiekorting?

24 FEB 2012 Regina de Valk

Ik lees in De Telegraaf dat sommige samengestelde gezinnnen bij de belastingaangifite dubbel kunnen profiteren van de combinatiekorting. Mijn vriendin en ik zijn in september 2011 samen gaan wonen. Zij heeft kinderen die jonger zijn dan twaalf jaar. Mijn vraag is: Kom ik ook in aanmerking voor combinatiekorting voor het jaar 2011? Of moet je langer dan zes maanden samen wonen?

U vraagt zich af of u over 2011 voor de dubbele combinatiekorting in aanmerking kunt komen, omdat u in september 2011 bent gaan samenwonen met uw vriendin en haar kinderen.

Helaas, dat lukt niet want één van de vereisten voor combinatiekorting is dat er ten minste zes maanden een kind dat op 1 januari 2011 nog geen twaalf jaar was, tot uw huishouden behoorde. U voldoet daar niet aan, want de kinderen van uw vriendin zijn pas in september ingeschreven op uw adres.

Als uw vriendin zelf meer dan 4734 euro verdiende in 2011, dan kan uw vriendin wel voor combinatiekorting in aanmerking komen want zij heeft wel meer dan zes maanden een huishouden gevormd met haar kinderen (en op hetzelfde adres als de kinderen ingeschreven gestaan).

In 2012 zijn de regels aangepast. U en uw vriendin zijn vanaf 2012 fiscale partners louter doordat u een huishouden vormt met een kind van één van u beiden. In 2012 zal dus - als u beiden voldoende verdient voor combinatiekorting - degene die het minst verdient in aanmerking komen voor deze korting.

15.2 °C
ONO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 449.09
+ / - 0.0%

Stelling DFT Geld

Noodzakelijke cosmetische ingrepen moeten worden vergoed in het basispakket


Verstuur
Financiële vraagbaak
Actueel