Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Is mijn geld veilig bij genationaliseerd SNS Reaal?

01 FEB 2013

"Ik heb een spaarrekening en ook mijn pensioen bij SNS Reaal staan. Deze bankverzekeraar is vandaag genationaliseerd. Is mijn geld nu veilig?"    

Ja, minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) heeft bevestigd dat al het geld van spaarders veilig is bij SNS Reaal. Dus ook als u meer dan 100.000 euro aan spaargeld bij SNS Bank of de SNS-dochters ASN Bank of Regio Bank hebt.

Door de nationalisatie zijn tevens de pensioenen veilig die bij SNS Reaal zijn ondergebracht. Ook voor consumenten die een hypotheek of verzekeringen bij de bankverzekeraar hebben lopen, verandert er in principe niets.

De aandeelhouders van SNS Reaal lijden wel zwaar verlies door de nationalisatie. Van de waarde van hun aandelen blijft weinig over. Ook houders van participatiebewijzen en achtergestelde obligaties van SNS Reaal zien hun belegging grotendeels in rook opgaan.

Nu SNS Reaal een staatsbank is geworden, heeft de onderneming geen acute behoefte meer aan kapitaal. Daardoor lopen spaarders wel het risico dat de bank de rente op termijn gaat verlagen. Daarom is het altijd verstandig om de spaarrentes goed in de gaten te houden.

12.4 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.04
+ / - -1.14%

Stelling DFT Geld

In New York is verhuren via Airbnb bijna zo goed als verboden. Goede zaak.


Verstuur
Financiële vraagbaak
Actueel