Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Wordt de opname van levensloop gekort op een ww-uitkering?

04 FEB 2013 Regina de Valk

Ik heb een aantal jaren via mijn werkgever meegedaan aan de levensloopregeling. Op dit moment ben ik helaas werkloos. Ik zou mijn opgespaarde levenslooptegoed willen opnemen om mijn ww aan te vullen. Is dat mogelijk of word ik dan gekort op mijn ww?

Tot voor kort kon het opnemen van uw levenslooptegoed niet, want u heeft immers op dit moment geen werkgever. Maar de levensloopregeling is eigenlijk gestopt (al is er nog een tijdelijke mogelijkheid het levensloopsparen voort te zetten voor mensen die al meer dan 3000 euro gespaard hebben).Ik heb uw vraag daarom voorgelegd aan het ministerie van Financiën.

Vervallen

Het departement geeft aan dat de vereisten voor opname (zoals alleen voor verlof) zijn komen te vervallen. U zou uw tegoed daarom via uw ex-werkgever kunnen opnemen. Als u in 2013 uw hele tegoed opneemt, dan is deze opname voor 80 procent (in plaats van voor 100 procent) belast.

Overigens is ww iets anders dan bijstand. Zolang u beschikbaar blijft voor de arbeidsmarkt en u aan uw sollicitatieverplichtingen voldoet, wordt een opname uit uw levenslooptegoed niet gekort op uw ww.

7.1 °C
NNO1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 457.4
+ / - +0.29%

Stelling DFT Geld

In New York is verhuren via Airbnb bijna zo goed als verboden. Goede zaak.


Verstuur
Financiële vraagbaak
Actueel