Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Hugo de Jonge.
Hugo de Jonge.
Foto: foto ANP

Anticonceptieproef wordt beleid

23 FEB 2017

Rotterdam - Het project om kwetsbare vrouwen vrijwillig anticonceptie te laten gebruiken in Rotterdam gaat standaard beleid worden.

Het ging in eerste instantie om een proef die in oktober vorig jaar werd gelanceerd. Volgens wethouder Hugo de Jonge (Zorg) zijn de eerste resultaten zo veelbelovend dat het project permanent wordt. Inmiddels lopen er met zo’n negentig vrouwen een traject waarin gesproken wordt over de anticonceptie. De Jonge wil op jaarbasis vierhonderd kwetsbare Rotterdamse ouders benaderen.

Volgens De Jonge, die het liefst zou zien dat er verplichte anticonceptie komt voor ouders die door hun verslaving, psychische aandoening of verstandelijke handicap beter geen kinderen kunnen krijgen, is het project begin dit jaar in stroomversnelling gekomen.

„Uit de ruim honderd onderzoeken blijkt dat ongeplande zwangerschappen veelvuldig voorkomen en dat desondanks in nog geen dertig procent is voorzien in adequate anticonceptie. De belangrijkste reden om niet over te gaan op anticonceptie is veelal gebrek aan kennis. Ook zijn er redenen van financiële aard”, aldus De Jonge, die stelt dat er nog te veel kwetsbare ouders in Rotterdam zijn die ongepland en in veel gevallen ook ongewenst zwanger worden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 518.98
+ / - -0.9%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

Geld bij elkaar leggen in een bv om een huis te kopen (voor mijn kind). Goed idee!


Verstuur