Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: DIJKSTRA, ROEL

Collectieve zorgpolis voor alle Rotterdammers

10 MRT 2017

ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam wil een zorgverzekering, die nu nog bestemd is voor mensen met een minimuminkomen, vanaf 2019 aan alle inwoners gaan aanbieden.

Sinds 2013 kunnen mensen met een inkomen tot 130 procent van het minimum in de Havenstad een complete zorgverzekering afsluiten met een eigen risico van 50 euro per jaar. In dit pakket zitten basiszorg, een uitgebreide aanvullende polis en een tandartsverzekering. Ook is de eigen bijdrage in de thuiszorg en langdurige zorg aan chronisch zieken meeverzekerd. De maandpremie voor deze verzekering bedraagt nu ongeveer 160 euro per persoon.

Dit zogenaamde Rotterdampakket is een succes. Zowel gemeente als de ruim 55.000 verzekerden zijn tevreden over de polis. Rotterdam wil dit doen ,,omdat ook mensen met midden- en hogere inkomens tegen onverwacht hoge zorgkosten aan kunnen lopen,'' zo is te lezen in een voorstel van B en W.

Patiëntenfederatie Nederland vindt het een goed initiatief. ,,Wij roepen andere gemeenten op om te kijken hoe Rotterdam dit doet. Vooral voor chronisch zieken en mensen met een beperking is dit interessant'', zegt een woordvoerder van de patiëntenorganisatie.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

Geld bij elkaar leggen in een bv om een huis te kopen (voor mijn kind). Goed idee!


Verstuur