Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Duidelijke zorgnota van verzekeraar

30 MEI 2014

AMSTERDAM - Voor alle behandelingen in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken die vanaf 1 juni 2014 worden gestart, krijgen patiënten een duidelijke zorgnota van hun zorgverzekeraar. Op dit moment is het vaak nog zo dat zorgnota’s vol ingewikkelde codes staan en het voor de patiënt niet duidelijk is hoe de rekening is opgebouwd. Daar komt nu een einde aan.

Minister Schippers heeft vorig jaar met de zorgverzekeraars afgesproken dat het specialisme van de behandelaar, de diagnose, de naam van de zorgaanbieder, de kosten en de handelingen die de zijn uitgevoerd op de nota komen te staan, zo meldt nationalezorggids.nl.

Duidelijk

Deze duidelijke zorgnota is binnenkort voor iedereen via de mijn-omgeving van zijn zorgverzekeraar te raadplegen. De invoering van de duidelijke zorgnota maakt deel uit van de plannen om het kostenbewustzijn van mensen te verhogen en onjuiste declaraties tegen te gaan.

1 juni 2014

De nieuwe regels gelden alleen voor behandelingen in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken die na 1 juni van dit jaar gestart worden. Behandelingen die voor 1 juni zijn gestart en na 1 juni worden afgesloten worden nog op de oude manier gedeclareerd. De eerste duidelijke zorgnota’s zullen de komende maanden zichtbaar worden. Over maximaal een jaar zullen alle nota’s de nieuwe informatie bevatten.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.7 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 527.72
+ / - +0.58%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

Ik vertrouw online rekentools voor bijvoorbeeld een hypotheek


Verstuur