Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: De Telegraaf

Hypotheekproblemen nemen toe

24 APR 2015

AMSTERDAM - Ongeveer 113.000 Nederlanders hebben nog altijd grote moeite om hun hypotheek te betalen. Ten opzichte van een jaar geleden zijn er ruim 12.000 mensen met een dergelijk betalingsprobleem bijgekomen, zo blijkt uit de BKR Hypotheekbarometer over de maand april.

Het gaat vooral om mensen die tijdens de economische crisis werkloos zijn geworden of een echtscheiding achter de rug hebben. Zij kunnen vaak hun hypotheek niet meer betalen. Na vier maanden zonder betaling volgt een registratie bij het BKR.

De stijging van het aantal mensen met een betalingsprobleem op de hypotheek nam in het eerste kwartaal toe met ruim 1500 personen. In vergelijking met dezelfde periode in 2014 is dit een beperkte stijging. Toen kwamen er nog bijna 5800 mensen in de problemen.

,,Ondanks de bemoedigende cijfers over het eerste kwartaal moeten we ons blijven realiseren dat 113.000 consumenten een enorm financieel probleem hebben”, zegt algemeen directeur Peter van den Bosch. ,,Dat zijn, ter vergelijking, bijna alle inwoners van een stad als Dordrecht.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.3 °C
Z3
Beurs AEX
+ / - %
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

Ik houd nauwkeurig mijn uitgaven bij in een (digitaal) kasboek


Verstuur