Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Peter Schoonen

Opnieuw meer woningen verkocht

17 FEB 2016

APELDOORN - De verkoop van woningen is in januari met ruim een kwart (26,2%) gestegen tot 11.907, vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Dat maakte het Kadaster woensdag bekend.

Ten opzichte van de voorgaande maand, december 2015, is er echter sprake van een daling van 44,8%. Maar toen registreerde het Kadaster extreem veel verkochte woningen, namelijk 21.566.

Bij alle woningtypen viel op jaarbasis een stijging te noteren. Vrijstaande woningen stijgen het meest met bijna 35%. Bij hoekwoningen is de stijging het minst (ruim 15%).

Utrecht

De verkopen namen in alle provincies toe. De groei was het sterkst in Utrecht met meer dan 37%. De kleinste stijging is te zien in Flevoland (11,6%).

Ook het aantal geregistreerde hypotheken is in januari gestegen. In totaal ging het om 16.918 nieuwe huizenleningen, een groei van bijna 19% vergeleken met januari vorig jaar.

Het Kadaster meldde woensdag verder dat er vorige maand 219 executieveilingen plaatsvonden. Dat komt neer op een ruime verdubbeling van het aantal gedwongen huizenverkopen vergeleken met de 99 in januari 2015.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.1 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

De premie (1% van de hypotheeksom) voor de Nationale Hypotheek Garantie die verzekert tegen restschuld, moet omlaag.


Verstuur