Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

’Huis boven water’
’Huis boven water’
Foto: Dijkstra b.v.

Overleg over woonboothypotheek

09 MRT 2016

Amsterdam - Minister Dijsselbloem (Financiën) gaat met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in gesprek over de hypotheekmarkt voor woonbootbewoners.

Coalitiepartijen PvdA en VVD stelden de minister schriftelijke vragen over woonboothypotheken nadat bekend werd dat de ING die niet langer wil verstrekken. Alleen de Rabobank biedt nu nog financiering aan voor mensen die een woonboot willen. Dijsselbloem erkent dat die situatie niet ideaal is. „Het zou inderdaad beter zijn voor de klant indien de klant de keuze heeft uit meerdere aanbieders”, schrijft de minister.

Het overleg met de NVB moet ideeën opleveren „over hoe ervoor kan worden gezorgd dat er meer aanbieders van woonboothypotheken op de markt kunnen komen”, schrijft de schatkistbewaarder. De NVB bevestigt dat het gesprek met de minister waarschijlijk niet direct een concrete oplossing oplevert. „We hebben oog voor de zorgen van woonbootbewoners”, zegt een woordvoerder. „Maar als brancheorganisatie kunnen we alleen maar meedenken. We kunnen de banken niet opleggen hypotheken voor woonbootbewoners aan te bieden.”

De Landelijke Woonboten Organisatie stelt dat de woonbootbewoners een waardedaling van hun onderkomen vrezen, „want wie kan hun woning straks nog kopen als je er geen hypotheek voor kunt krijgen?” Zowel Dijsselbloem als de NVB blijft echter positief: beide denken dat na het vertrek van ING nieuwe aanbieders op de markt komen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

De premie (1% van de hypotheeksom) voor de Nationale Hypotheek Garantie die verzekert tegen restschuld, moet omlaag.


Verstuur