Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

'Rommeltje' bij openbaar maken WOZ-waarden

10 OKT 2016

AMERSFOORT - Veel gemeenten maken "een rommeltje" van de wettelijke verplichting om kosteloos WOZ-waarden van woonhuizen openbaar te maken. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH). Volgens de belangbehartiger van huizenbezitters is het merendeel van de gemeenten niet terug te vinden op de officiële website.

"Onacceptabel", zegt VEH-directeur Rob Mulder. "Hier is geen excuus voor. Ook gemeenten moeten zich aan de wet houden." Mulder roept het kabinet op werk te maken van de kwestie.

Alternatieve sites

Per 1 oktober is het de bedoeling dat alle WOZ-waarden van woningen terug te vinden zijn op WOZ-waardeloket.nl. Dit is al sinds 2013 bekend. Maar slechts 94 van de 390 gemeenten doen dat, aldus VEH. In plaats daarvan gebruiken veel gemeenten nu alternatieve platforms zoals Wozview.nl, Watisdewozwaarde.nl, Mijnwozwaarde.nl en Knoop-woz.nl. Ook zijn er gemeenten die de vereiste informatie nog helemaal niet leveren.

De WOZ-waarde van een huis wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. Deze is van invloed op de hoogte van een aantal belastingen, zoals de onroerendezaakbelasting en de inkomstenbelasting.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

De premie (1% van de hypotheeksom) voor de Nationale Hypotheek Garantie die verzekert tegen restschuld, moet omlaag.


Verstuur