Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Huis te huur woningruimte makelaar crisis woningmarkt hypotheek huis gebouw van mensen met investering het leeg economie kiezen voor niet worden te hypotheek poster huur reclame nederland maken dubbele holland verkoop informatie woning heeft die huizen verhuur straat straatbeeld toe lege kampen bewoners hun woningen deze aanbod groter wonen mededeling lasten woningmarkt makelaardij makelaar advertentie woonhuis huurwoningen makelaars koopwoning woningaanbod huren verhuren vastgoed leegstand 2009 kwijtraken wordende woningverhuurder vastgoedmarkt huurwoning onroerendgoed koophuis onroerendgoedmarkt TEHUUR
Foto: Peter Schoonen

'Huren moeten met 10 procent omlaag'

09 MRT 2017

DEN HAAG - De Woonbond roept het nieuwe kabinet op de huren met 10 procent te verlagen. Volgens de organisatie is het besteedbaar inkomen van huurders de afgelopen jaren gedaald, maar zijn de huurprijzen fors gestegen.

Uit berekeningen van de Woonbond blijkt dat van 2012 tot 2015 het gemiddelde netto besteedbaar inkomen van huurders op jaarbasis met €900 daalde. Het huren van een sociale huurwoning is per jaar gemiddeld €816 duurder geworden.

"Huurders komen zo in de knel. Dit gaat niet langer", reageert Woonbonddirecteur Ronald Paping op de cijfers. "De huren moeten 10% omlaag om te zorgen voor betaalbare huurprijzen. Een nieuw kabinet moet betaalbaarheid in de sociale huursector weer centraal stellen. Door de huurexplosie de afgelopen jaren zijn veel huurders financieel in de problemen gekomen."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.2 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 526.29
+ / - +0.39%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

Beleggen is een serieuze optie met de lage spaarrentes


Verstuur