Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Raboklanten lossen massaal extra af

17 AUG 2017

Klanten van Rabobank hebben op grote schaal extra afgelost op hun hypotheek. In totaal betaalden ze een bedrag van 8,3 miljard euro.

Vooral de lage spaarrente en een verhitte huizenmarkt spoorden woningeigenaren aan extra af te lossen.

Door de sterke economische groei verwacht Rabobank geen betalingsproblemen bij klanten, de bank legt daarom minder geld opzij om het risico op wanbetaling te ondervangen. In de eerste helft van 2016 boekte Rabobank nog 148 miljoen in voor eventuele kredietverliezen, in de eerste helft van dit jaar 67 miljoen. Met name in Nederland staan bedrijven er over de volle breedte beter voor dan een jaar geleden, zei topman Wiebe Draijer tegen het ANP.

Winst

Ondanks de vele aflossingen op hypotheken nam het renteresultaat met 2 procent toe, vooral door een toename van de buitenlandse activiteiten van de bank. De winst steeg de eerste helft van dit jaar naar 1,5 miljard euro, de helft meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op 5,9 miljard.

ABN Amro

Ook ABN Amro meldde vorige week een winststijging over het eerste halfjaar van 2017. Daarbij zei topman Kees van Dijkhuizen weinig kredietverliezen te verwachten omdat Nederlanders alles netjes aflossen. De Nederlandse hypotheekmarkt is interessant voor ABN Amro omdat deze stabiel is dankzij strengere regelgeving.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT

poll image

Stelling DFT Geld

Ik houd nauwkeurig mijn uitgaven bij in een (digitaal) kasboek


Verstuur