Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Koopwoningen opnieuw goedkoper van de hand

21 SEP 2011

DEN HAAG - Bestaande koopwoningen die in augustus van eigenaar wisselden, waren gemiddeld 2,8 procent goedkoper dan in dezelfde maand vorig jaar. De prijsdaling is daarmee opnieuw groter dan die in voorgaande maanden.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag op basis van eigen cijfers en gegevens van het Kadaster.

In de voorgaande maanden mei, juni en juli daalden de prijzen met respectievelijk 1,8 procent, 1,9 procent en 2,3 procent ten opzichte van dezelfde maanden in 2010.

In augustus werden circa 10.000 bestaande koopwoningen verkocht, 4 procent minder dan een jaar eerder. De verkopen in de eerste acht maanden kwamen uit op in totaal ruim 78.000 woningen. Dat is bijna 5 procent minder dan dezelfde periode in 2010.

Alle woningtypen waren in augustus goedkoper dan een jaar eerder. Vrijstaande woningen daalden met 4,5 procent het meest in prijs, tussenwoningen met 2,1 procent het minst.

In nagenoeg alle provincies waren de prijzen lager. De sterkste prijsdalingen waren in Limburg en Gelderland (ruim 5 procent). Alleen in Zeeland waren de prijzen hoger (1,7 procent).

Verlaging overdrachtsbelasting

Het effect van de tijdelijke verlaging van de overdrachtsbelasting, waartoe het kabinet in juli besloot, wordt volgens het CBS op zijn vroegst in de cijfers over september/oktober zichtbaar.

Zie ook: VVD: doorpakken op woningmarkt

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.4 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 520.62
+ / - +0.22%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT

poll image

Stelling DFT Geld

Ouderen kunnen er niets aan doen dat ze niet aan het werk komen


Verstuur