Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

SNS Bank gaat stunten met hypotheekrente

28 AUG 2014 Jan Braaksma en Jarco de Swart

Goed nieuws voor de (aspirant-)huizenbezitter. SNS Bank gaat de toch al historisch lage hypotheekrente volgende week nog verder verlagen. Vooral wie zijn rente lang vast zet, kan rekenen op een fikse korting.

De grootste klapper wordt gemaakt bij een hypotheek met een rentevaste periode van 20 jaar: die rente gaat 0,7 procent omlaag naar een rente van 4 procent. Daarmee behoort SNS tot de voordeligste aanbieders.

Wie zijn hypotheekrente 12 jaar vast zet is 0,5 procent voordeliger uit, met een rente van 3,6 procent. De 15-jarige rente daalt 0,45 procent naar 3,95 procent.

Minder korting

De (relatief) kortlopende rentes dalen het minst. De variabele rente daalt 0,1 procent (naar 2,75 procent), net als de 10-jaars vaste variant, waarvan het tarief uitkomt op 3,25 procent.

De renteverlaging geldt volgens SNS Real voor alle risicoklassen en aflosvormen.

Meer marktaandeel

Met de renteverlaging probeert de genationaliseerde bank een groter deel van de hypotheekmarkt te veroveren. SNS veroverde de afgelopen tijd al een behoorlijk marktaandeel. Van de nieuwe hypotheken werden eind juni 3,7 procent door SNS Bank verstrekt, tegenover 1,8 procent eind vorig jaar.

De bank mikt op een marktaandeel van tussen de 3 en 5 procent. Ook op de andere onderdelen van retailbankieren (sparen en betaalrekeningen) wil SNS de stevig concurrentie aangaan met de andere drie grootbanken: Rabobank, ING en ABN Amro.

Ondanks dat SNS Reaal door de staat gered moest worden, mag de bank-verzekeraar flink met de tarieven stunten. In tegenstelling tot andere financiële instellingen die steun kregen, zoals ING en Aegon, heeft SNS geeft verbod op prijsleiderschap opgelegd gekregen door de Europese Commissie.

Ook profiteren van de lagere hypotheekrente? Lees hier wanneer overstappen voordelig is.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.4 °C
ZO2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

Ik houd nauwkeurig mijn uitgaven bij in een (digitaal) kasboek


Verstuur