'Studenten lenen voor spaarrekening'

Studenten die geld lenen van overheidsinstantie DUO doen dat vaak om geld na de studie achter de hand te hebben. Dat blijkt uit het Nibud Studentenonderzoek 2015, dat maandag is gepubliceerd. 33 procent van de lenende studenten spaart een deel van het geleende geld op voor later, vooral omdat de voorwaarden gunstiger zijn dan bij een lening van bijvoorbeeld een bank.

 Lees verder
 

'Veel schuldenaren niet geholpen'

Veel mensen met financiële problemen worden niet afdoende geholpen. Dat komt door onder meer de zware criteria waaraan zij moeten voldoen om in aanmerking te komen voor schuldhulpverlening, door strenge criteria die gemeenten daarvoor hanteren maar ook door het gedrag en de motivatie van de betrokken personen zelf.

 Lees verder
 

'Banken beheersen risico's onvoldoende'

Financiële instellingen moeten meer maatregelen nemen om een nieuwe Liboraffaire te voorkomen. Bij dat schandaal, dat in 2013 aan het licht kwam, manipuleerden banken rentetarieven. Maar ook valutakoersen en grondstoffenprijzen brengen risico's met zich mee die de instellingen nog onvoldoende beheersen.

 Lees verder
 

'Samenleving werkt schulden in de hand'

Overheid en bedrijfsleven kunnen miljoenen besparen door meer oog te hebben voor het financieel gedrag van consumenten. Steeds meer huishoudens kampen met geldproblemen en dat kost de samenleving onnodig veel geld. Dat schrijft het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) in een vrijdag verschenen rapport.

 Lees verder
 

Deurwaarders en schuldhulp gaan samenwerken

Deurwaarders en schuldhulpverleners gaan gegevens over wanbetalers uitwisselen. Zo hopen ze het onnodig oplopen van schulden tegen te gaan.

 Lees verder
 

Nederlanders staan iets minder vaak rood

Nederlanders staan dit jaar iets minder vaak rood en ontvangen minder vaak betalingsherinneringen vergeleken met vorig jaar. Dat concludeert het platform Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën, in een dinsdag verschenen onderzoek.

 Lees verder
 

Arnhem experimenteert met schuldhulpverlening

Arnhem gaat nog dit jaar aan 80 mensen met financiële problemen budgetondersteuning op maat aanbieden. Deze mensen kunnen ook een jaar lang gebruikmaken van een coach, die hen helpt beter inzicht in hun financiën te krijgen. De 80 Arnhemmers worden dan niet onder bewind gesteld, wat een veel duurdere oplossing is.

 Lees verder
 

Circa 600 agenten met problematische schulden

Enkele honderden agenten kampen met problematische schulden. Uit een recente analyse blijkt dat op het loon van circa 600 agenten beslag is gelegd, schrijft minister Ivo Opstelten woensdag aan de Tweede Kamer op vragen van de SP.

 Lees verder
 


16.3 °C
WNW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 494.18
+ / - +1.0%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Stelling DFT Geld

'Schaf seniorendagen voor oudere werknemers af'


Verstuur