'Banken beheersen risico's onvoldoende'

Financiële instellingen moeten meer maatregelen nemen om een nieuwe Liboraffaire te voorkomen. Bij dat schandaal, dat in 2013 aan het licht kwam, manipuleerden banken rentetarieven. Maar ook valutakoersen en grondstoffenprijzen brengen risico's met zich mee die de instellingen nog onvoldoende beheersen.

 Lees verder
 

'Samenleving werkt schulden in de hand'

Overheid en bedrijfsleven kunnen miljoenen besparen door meer oog te hebben voor het financieel gedrag van consumenten. Steeds meer huishoudens kampen met geldproblemen en dat kost de samenleving onnodig veel geld. Dat schrijft het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) in een vrijdag verschenen rapport.

 Lees verder
 

Deurwaarders en schuldhulp gaan samenwerken

Deurwaarders en schuldhulpverleners gaan gegevens over wanbetalers uitwisselen. Zo hopen ze het onnodig oplopen van schulden tegen te gaan.

 Lees verder
 

Nederlanders staan iets minder vaak rood

Nederlanders staan dit jaar iets minder vaak rood en ontvangen minder vaak betalingsherinneringen vergeleken met vorig jaar. Dat concludeert het platform Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën, in een dinsdag verschenen onderzoek.

 Lees verder
 

Arnhem experimenteert met schuldhulpverlening

Arnhem gaat nog dit jaar aan 80 mensen met financiële problemen budgetondersteuning op maat aanbieden. Deze mensen kunnen ook een jaar lang gebruikmaken van een coach, die hen helpt beter inzicht in hun financiën te krijgen. De 80 Arnhemmers worden dan niet onder bewind gesteld, wat een veel duurdere oplossing is.

 Lees verder
 

Circa 600 agenten met problematische schulden

Enkele honderden agenten kampen met problematische schulden. Uit een recente analyse blijkt dat op het loon van circa 600 agenten beslag is gelegd, schrijft minister Ivo Opstelten woensdag aan de Tweede Kamer op vragen van de SP.

 Lees verder
 

Tijdelijk minder studieschuld afbetalen?

In Nederland, maar ook op de Nederlandse Antillen, hebben meer en meer oud-studenten problemen met het terugbetalen van de studieschuld. Op Curaçao loopt zelfs tweederde achter met het afossen van schulden aan DUO, de instantie die in Nederland over de studiefinanciering gaat.

 Lees verder
 

Deurwaarder stuurt dagvaarding van 4 cent

Post ontvangen van een deurwaarder is nooit leuk, maar veel cliënten van deurwaarderskantoor Bazuin & Partners zullen waarschijnlijk vooral smakelijk gelachen hebben toen bij hen een dreigende sommatie op de deurmat viel.

 Lees verder
 


4.8 °C
WNW6
 
files 206
140 km.
Beurs AEX
AEX 489.41
+ / - -1.07%

Stelling DFT Geld

‘De vergoeding bij stroomstoringen is te laag'


Verstuur

Meest gelezen op OverGeld.nl