Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Oudere mag langer geld lenen bij ABN Amro

04 DEC 2012 Jarco de Swart

Met de vergrijzing volop in bedrijf heeft ABN Amro een nieuwe, maar groeiende klantengroep aangeboord. De bank heeft na overleg met ouderenbond Anbo de maximumleeftijd voor een lening verhoogd van 69 naar 74 jaar. ABN Amro zou de eerste bank zijn die de leeftijdsgrens voor lenen optrekt.

Foto: Bart Maat

Bij Rabobank en ING ligt de grens nog op 69 jaar.

Door de verhoging kunnen 70-plussers nu ook een persoonlijke lening, flexibel krediet en rood staan aanvragen. Op rood staan zit zelfs helemaal geen leeftijdsgrens meer, meldt ABN Amro. Arno IJssels, directeur marketing ABN Amro Particulieren: „Het is een misvatting dat senioren geen lening meer willen of kunnen krijgen. Soms hebben ze behoefte aan een beetje financiële armslag, omdat ze bijvoorbeeld met kosten geconfronteerd worden waar ze niet op hadden gerekend.”

Logisch stap

Ouderenbond ANBO is blij met dit initiatief van ABN Amro. Algemeen directeur Liane den Haan noemt het ’hartstikke goed nieuws’. „We zijn er al lang mee bezig, want in feite is die grens gewoon leeftijdsdiscriminatie. We worden ouder en blijven langer gezond. Dan is het in onze ogen een logische stap om die leeftijdsgrens voor leningen op te hogen, of zelfs helemaal te verwijderen. Leeftijd zou eigenlijk geen issue moeten zijn. Vandaar dat wij het gesprek met ABN Amro zijn aangegaan. Zij zetten in onze ogen heel goede stappen.”

7.9 °C
ONO2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 459.75
+ / - +0.51%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Stelling DFT Geld

In New York is verhuren via Airbnb bijna zo goed als verboden. Goede zaak.


Verstuur