DNB: Korting pensioenen blijft uit

Geen enkel pensioenfonds hoeft op dit moment de pensioenen te korten, ondanks de financiële problemen waarin de fondsen verkeren. Verhoging van de pensioenen zit er in de meeste gevallen echter ook niet in.

 Lees verder
 

AOW-aanspraken lopen sterk op

De AOW-aanspraken zijn tussen 2008 en 2014 bijna verdubbeld. Op 1 januari 2014 kwamen ze uit op 1356 miljard euro. Dit is gelijk aan 208 procent van het bruto binnenlands product (bbp), de totale waarde van de goederen en diensten die Nederland in een jaar tijd produceert, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

 Lees verder
 

'Helft werkenden wil uit pensioenfonds kunnen stappen'

De helft van de werkenden wil uit zijn pensioenfonds kunnen stappen als dat er slecht voor staat. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).

 Lees verder
 

Nieuwe pensioenregels nadelig bij ontslag

Met de invoering van het nieuwe pensioenstelsel in 2014 is de pensioenleeftijd verhoogd van 65 jaar naar 67 jaar. Dat betekent dat de aangroei van pensioen vanaf 1 januari 2014 een ingangsleeftijd heeft van 67 jaar. De pensioenen die tót 1 januari 2014 zijn opgebouwd houden een ingangsleeftijd van 65 jaar. Immers, verworven pensioenrechten mogen in Nederland niet worden aangetast. Dat kan echter wel het geval zijn als een werknemer zijn baan verliest. Hieronder wordt dit uitgelegd.

 Lees verder
 

'Gepensioneerden dupe kabinetsbeleid'

Dat gepensioneerden volgend jaar koopkracht inleveren, is deels het gevolg van discriminerend kabinetsbeleid. Dat stelt de Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden (KNVG) in reactie op de dinsdag gepubliceerde ramingen van het Centraal Planbureau (CPB).

 Lees verder
 

’Pensioenpot moet alleen voor oude dag gebruikt worden’

Leren van buitenland

Het Nederlandse pensioenstelsel wordt de komende jaren grondig verbouwd. Om die opknapbeurt in één keer succesvol te maken, doet staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) er goed aan te leren van ervaringen in het buitenland.

 Lees verder
 

'Pensioenpot moet alleen voor oude dag gebruikt worden'

Het Nederlandse pensioenstelsel wordt de komende jaren grondig verbouwd. Om die opknapbeurt in één keer succesvol te maken, doet staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) er goed aan te leren van ervaringen in het buitenland.

 Lees verder
 

Vakantieliefde! Pensioen ver van mijn (strand-)bedje?

Het is er weer de tijd van het jaar voor: de vakantieliefdes! Wie heeft het niet meegemaakt? Grenzeloos verliefd worden onder de zon in een warm land, je hebt de tijd van je leven en vooral alle tijd voor elkaar.

 Lees verder
 


Pensioenfondsen fors geraakt

De grote Nederlandse pensioenfondsen hebben in het tweede kwartaal miljarden verloren met hun beleggingen, doordat het erg onstuimig was op de beurzen. Een combinatie van flinke correcties op de obligatiemarkten, onzekerheid over het rentebeleid en angst voor een ’Grexit’ raakte de portefeuilles van de fondsen hard.

 Lees verder
 

Pensioeningreep DNB stuit op onbegrip

De ingreep van toezichthouder DNB in de rekenrente voor pensioenfondsen stuit op veel onbegrip. Van de ruim 1800 stemmers in een poll op DFT.nl zegt de overgrote meerderheid te balen van de actie.

 Lees verder
 

Ambtenaren krijgen sigaar uit eigen doos

FNV hekelt houding kabinet cao-akkoord

FNV-voorzitter Ton Heerts hekelt de houding van het kabinet bij de totstandkoming van het voorlopige cao-akkoord voor ambtenaren.

 Lees verder
 

FNV ziedend over ’goedkope truc van Rutte’

Aanslag op pensioenen

Het kabinet valt doelbewust de pensioenen aan en brengt zo de oudedagvoorziening van bijna drie miljoen Nederlanders in gevaar.

 Lees verder
 

Pensioenfonds PMT luidt noodklok

Voor honderdduizenden werknemers in de kleinmetaalsector dreigt een verdere versobering van hun pensioen. Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) zegt forse averij op te lopen door de beslissing van De Nederlandsche Bank (DNB) de rekenrente aan te passen.

 Lees verder
 

Pensioenpremie mogelijk weer omhoog door ingreep DNB

Nederlandse pensioenfondsen en vakbond FNV hebben zware kritiek op de beslissing van De Nederlandsche Bank (DNB) de rekenrente voor pensioenfondsen aan te passen. Dit zet het mes in de buffer van pensioenfondsen, waardoor de pensioenpremies mogelijk verder zullen stijgen.

 Lees verder
 

Nieuwe rekenrente zet mes in buffer pensioenfondsen

De Nederlandsche Bank (DNB) past de rekenrente aan die pensioenfondsen gebruiken voor de waardering van de toekomstige verplichtingen. De pensioenpremie kan hierdoor stijgen.

 Lees verder
 

Kabinet wil nieuw systeem pensioenopbouw

De zogenoemde 'doorsneesystematiek' voor pensioenopbouw moet worden afgeschaft, vindt het kabinet. Volgens deze systematiek betaalt oud en jong bij hetzelfde pensioenfonds dezelfde premie voor dezelfde pensioenopbouw. Verantwoordelijk staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) schrijft maandag in haar Hoofdlijnennota dat het kabinet meer maatwerk en keuzemogelijkheden wil en heeft verschillende varianten in gedachten.

 Lees verder
 

ABP helpt Nederlandse gepensioneerde Griekenland 

Nederlandse gepensioneerden in Griekenland krijgen steun van pensioenfonds ABP nu zij niet meer bij hun bankrekening kunnen. 

 Lees verder
 

Financiële positie pensioenfondsen verbeterd

De Nederlandse pensioenfondsen stonden er vorige maand financieel weer iets beter voor. Dat is te danken aan een stijging van de rente, meldde onderzoeksbureau Aon Hewitt woensdag.

 Lees verder
 


16.6 °C
WNW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 431.81
+ / - -2.97%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Stelling DFT Geld

'Ik ga erop vooruit dankzij de nieuwe spaartaks'


Verstuur