Het laatste pensioennieuws? Meld u gratis aan voor de DFT Geld-nieuwsbrief

Slimme pensioentips voortaan automatisch via de mail ontvangen? Klik hier om u aan te melden voor de gratis DFT Geld Nieuwsbrief

 

Let op pensioen bij overstappen van baan

Werknemers die van baan veranderen, moeten niet alleen op hun nieuwe salaris, maar ook op hun pensioenregeling letten. Anders kan het gebeuren dat er bij overlijden vóór de pensioendatum geen nabestaandenpensioen aan de achterblijvende partner wordt uitgekeerd.

 Lees verder
 

Pensioenkorting dreigt voor ambtenaren

Voor ruim drie miljoen werkende en gepensioneerde ambtenaren dreigt een korting op hun pensioen wanneer de salarissen bij de overheid binnenkort verhoogd worden.

 Lees verder
 

Centraal Beheer richt algemeen pensioenfonds op

Centraal Beheer, onderdeel van verzekeringsgroep Achmea, richt een algemeen pensioenfonds op. De nieuwe pensioenuitvoerder, Centraal Beheer APF, wil beschikbaar zijn voor onder meer ondernemingspensioenfondsen en wil daarmee schaalvoordelen bieden.

 Lees verder
 

Het laatste pensioennieuws? Meld u gratis aan voor de DFT Geld-nieuwsbrief

Slimme pensioentips voortaan automatisch via de mail ontvangen? Klik hier om u aan te melden voor de gratis DFT Geld Nieuwsbrief

 Lees verder
 

'Koopkracht ouderen extra onder druk'

Gepensioneerden hebben komende jaren waarschijnlijk een stuk minder te besteden door de gewijzigde pensioenregels. Onderzoeksbureau Aon Hewitt heeft uitgerekend dat de koopkracht van gepensioneerden hierdoor komende tien jaar met gemiddeld 5 procent extra omlaag gaat, bij sommige fondsen zelfs meer dan 10 procent.

 Lees verder
 

'Kwart van Nederlanders vreest voor pensioen'

25% van de Nederlanders denkt dat ze niet genoeg geld te besteden hebben als ze met pensioen zijn.

 Lees verder
 

AOW-leeftijd onduidelijk voor ouderen

Voor veel ouderen is het tegenwoordig onduidelijk wanneer zij AOW krijgen. Dat komt door de verhoging van de AOW-leeftijd, waardoor mensen niet meer automatisch vanaf hun 65e verjaardag een ouderdomsuitkering ontvangen van de Staat.     

 Lees verder
 

Alle pensioenfondsen in de min

De Nederlandse pensioenfondsen hebben financieel slecht gepresteerd in het tweede kwartaal van 2015.

 Lees verder
 

Kabinet sleutelt verder aan pensioenen

Het kabinet komt dit najaar met verdere plannen om het Nederlandse pensioenstelsel te hervormen. Sleutelwoorden zijn transparantie, eenvoud en meer individuele keuzevrijheid.

 Lees verder
 

'AOW voor wie over een jaar 63 is'

50PLUS wil dat de AOW-leeftijd op 1 juli volgend jaar eenmalig omlaag gaat voor iedereen die dan minstens 63 is en bereid is om zijn baan op te zeggen. Partijvoorman Henk Krol gaat het plan deze week inbrengen tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, die traditioneel volgen op Prinsjesdag. Hij denkt er de werkloosheid mee terug te dringen.

 Lees verder
 

Wat betekenen de Prinsjesdagplannen voor uw portemonnee?

Wat betekenen alle Prinsjesdagmaatregelen voor uw portemonnee? Gaat u er op vooruit of achteruit? Ontvang gratis al het Prinsjesdagnieuws waarin we de maatregelen voor u handig op een rijtje hebben gezet. Met daarbij helder uitgelegd wat de kabinetsplannen voor u als consument inhouden.

 Lees verder
 

'Behoedzaam pensioenfonds belegde het beste'

Pensioenfondsen die voorzichtig belegden lieten afgelopen vijf jaar de beste beleggingsresultaten zien, zo blijkt uit eigen onderzoek van Het Financieele Dagblad. Fondsen die zich goed hadden ingedekt tegen risico's als rentedaling deden het over het algemeen het beste. Exotische producten of actieve beleggingsstrategieën leverden minder op.

 Lees verder
 

DNB: Korting pensioenen blijft uit

Geen enkel pensioenfonds hoeft op dit moment de pensioenen te korten, ondanks de financiële problemen waarin de fondsen verkeren. Verhoging van de pensioenen zit er in de meeste gevallen echter ook niet in.

 Lees verder
 

AOW-aanspraken lopen sterk op

De AOW-aanspraken zijn tussen 2008 en 2014 bijna verdubbeld. Op 1 januari 2014 kwamen ze uit op 1356 miljard euro. Dit is gelijk aan 208 procent van het bruto binnenlands product (bbp), de totale waarde van de goederen en diensten die Nederland in een jaar tijd produceert, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

 Lees verder
 


'Helft werkenden wil uit pensioenfonds kunnen stappen'

De helft van de werkenden wil uit zijn pensioenfonds kunnen stappen als dat er slecht voor staat. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).

 Lees verder
 

Nieuwe pensioenregels nadelig bij ontslag

Met de invoering van het nieuwe pensioenstelsel in 2014 is de pensioenleeftijd verhoogd van 65 jaar naar 67 jaar. Dat betekent dat de aangroei van pensioen vanaf 1 januari 2014 een ingangsleeftijd heeft van 67 jaar. De pensioenen die tót 1 januari 2014 zijn opgebouwd houden een ingangsleeftijd van 65 jaar. Immers, verworven pensioenrechten mogen in Nederland niet worden aangetast. Dat kan echter wel het geval zijn als een werknemer zijn baan verliest. Hieronder wordt dit uitgelegd.

 Lees verder
 

'Gepensioneerden dupe kabinetsbeleid'

Dat gepensioneerden volgend jaar koopkracht inleveren, is deels het gevolg van discriminerend kabinetsbeleid. Dat stelt de Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden (KNVG) in reactie op de dinsdag gepubliceerde ramingen van het Centraal Planbureau (CPB).

 Lees verder
 

’Pensioenpot moet alleen voor oude dag gebruikt worden’

Leren van buitenland

Het Nederlandse pensioenstelsel wordt de komende jaren grondig verbouwd. Om die opknapbeurt in één keer succesvol te maken, doet staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) er goed aan te leren van ervaringen in het buitenland.

 Lees verder
 

'Pensioenpot moet alleen voor oude dag gebruikt worden'

Het Nederlandse pensioenstelsel wordt de komende jaren grondig verbouwd. Om die opknapbeurt in één keer succesvol te maken, doet staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) er goed aan te leren van ervaringen in het buitenland.

 Lees verder
 

Vakantieliefde! Pensioen ver van mijn (strand-)bedje?

Het is er weer de tijd van het jaar voor: de vakantieliefdes! Wie heeft het niet meegemaakt? Grenzeloos verliefd worden onder de zon in een warm land, je hebt de tijd van je leven en vooral alle tijd voor elkaar.

 Lees verder
 

Pensioenfondsen fors geraakt

De grote Nederlandse pensioenfondsen hebben in het tweede kwartaal miljarden verloren met hun beleggingen, doordat het erg onstuimig was op de beurzen. Een combinatie van flinke correcties op de obligatiemarkten, onzekerheid over het rentebeleid en angst voor een ’Grexit’ raakte de portefeuilles van de fondsen hard.

 Lees verder
 

Pensioeningreep DNB stuit op onbegrip

De ingreep van toezichthouder DNB in de rekenrente voor pensioenfondsen stuit op veel onbegrip. Van de ruim 1800 stemmers in een poll op DFT.nl zegt de overgrote meerderheid te balen van de actie.

 Lees verder
 

Ambtenaren krijgen sigaar uit eigen doos

FNV hekelt houding kabinet cao-akkoord

FNV-voorzitter Ton Heerts hekelt de houding van het kabinet bij de totstandkoming van het voorlopige cao-akkoord voor ambtenaren.

 Lees verder
 

FNV ziedend over ’goedkope truc van Rutte’

Aanslag op pensioenen

Het kabinet valt doelbewust de pensioenen aan en brengt zo de oudedagvoorziening van bijna drie miljoen Nederlanders in gevaar.

 Lees verder
 


Populair
Actueel
Tips van redactie

Stelling DFT Geld

‘Eigen bijdrage van €10 betalen aan huisarts vind ik een goed idee’


Verstuur