Het laatste pensioennieuws? Meld u gratis aan voor de DFT Geld-nieuwsbrief

Slimme pensioentips voortaan automatisch via de mail ontvangen? Klik hier om u aan te melden voor de gratis DFT Geld Nieuwsbrief

 

'Pensioen kan omhoog bij soepelere regels'

Pensioenfondsen kunnen veel hogere pensioenen betalen als de politiek de strenge financiële regels versoepelt. Dat stelde Peter Borgdorff, directeur van het pensioenfonds voor de zorg PFZW, dinsdag in een interview met het AD. "De buffers, dat is dood geld, dat we niet kunnen uitkeren."

 Lees verder
 

DFT zet dekkingsgraden 150 grootste fondsen op een rij

Hoe staat uw pensioenfonds er voor?

De zorgen over de Nederlandse pensioenfondsen worden steeds groter. Hoe staat uw fonds er voor? Check het hier.

 Lees verder
Bevat:
 

Analyse dekkingsgraden

Pensioensector kwakkelt

Na al het slechte pensioennieuws zou je misschien denken dat het overal in pensioenland kommer en kwel is. Maar lang niet alle fondsen staan er zo slecht voor als de grootste vijf. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van De Financiële Telegraaf.

 Lees verder
Bevat:
 

Pensioenpaniek bij ABP

De dekkingsgraad van het grootste pensioenfonds van Nederland, ABP, is vorige week onder de kritische dekkingsgraad gezakt. Als de situatie op de financiële markten niet verbetert betekent dit dat korten vanaf volgend jaar onvermijdelijk wordt.

 Lees verder
 

Pensioenpaniek bij ABP

Stress-scenario’s al deels bewaarheid bij grote pensioenfondsen

De dekkingsgraad van het grootste pensioenfonds van Nederland, ABP, is vorige week onder de kritische dekkingsgraad gezakt. Als de situatie op de financiële markten niet verbetert betekent dit dat korten vanaf volgend jaar onvermijdelijk wordt.

 Lees verder
 

Stresstest pensioenfondsen pakt slecht uit voor Nederland

Nederlandse pensioenfondsen zijn niet goed bestand tegen een verslechtering van het beursklimaat. Dat blijkt uit de eerste Europese stresstest die de Europese toezichthouder Eiopa dinsdag presenteerde.

 Lees verder
 

Pensioentegenvaller ambtenaar

De premie van ambtenarenfonds ABP moet in april opnieuw met een procentpunt omhoog. Een ambtenaar met een gemiddeld bruto loon van 3500 euro op maandbasis gaat er op jaarbasis bijna honderd euro op achteruit.

 Lees verder
 

Hulp voor werkloze 65-jarige

Aegon heeft bij het ministerie van Financiën en de Belastingdienst aandacht gevraagd voor 65-jarigen die worden gekort op hun WW-uitkering, omdat de ingangsdatum van hun pensioenverzekering niet kan worden uitgesteld van 65 naar 67 jaar.

 Lees verder
 

'Pensioenfondsen staan er nog slechter voor'

De Nederlandse pensioenfondsen zijn er in december financieel nog slechter voor komen te staan, blijkt uit onderzoek van marktvorser Aon Hewitt. Daarmee raakt verhoging van de pensioenen (indexatie) voor de meest fondsen verder uit beeld.

 Lees verder
 

Pensioenfondsen weg bij Syntrus Achmea

Syntrus Achmea Pensioenbeheer worstelt met ontevreden pensioenfondsen die de dienstverlener de rug toekeren vanwege een administratieve chaos. Eén van de ontevreden klanten is het Pensioenfonds voor de Banden- en Wielenbranche, dat voor het beheer van zijn administratie per 1 januari is overgestapt naar het Limburgse AZL.

 Lees verder
 

Tien antwoorden op veelgestelde pensioenvragen

Onrust, zorgen, boosheid en onduidelijkheden... veel Nederlanders worstelen met de opbouw van hun pensioen.

 Lees verder
Bevat:
 

Salaris pensioenbaas moet omlaag

Staatssecretaris Jetta Klijnsma zwengelt de discussie aan over hoge beloningen in de pensioensector. Het salaris van de nieuwe baas van pensioenreus APG, dat de pensioenen van 4,5 miljoen met name (ex)-ambtenaren beheert, moet omlaag. Dat zegt de PvdA-politica in een interview met deze krant.

 Lees verder
 


Rentestrop pensioen kan worden afgewend

De lage rente bezorgt jaarlijks tienduizenden Nederlanders een uitgekleed pensioen. Zij hebben een pensioenkapitaal via hun werkgever opgebouwd en zullen dat zelf moeten omzetten in (inmiddels lage) periodieke uitkeringen. Volgens adviesbureau Pensioen Perspectief kunnen zij dit jaar de schade fors beperken.

 Lees verder
 

Dekkingsgraad pensioenfondsen daalt licht

De gemiddelde dekkingsgraad van pensioenfondsen is de afgelopen maanden iets verslechterd. Dat meldde De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag.

 Lees verder
 

AFM kritisch over praktijk rond pensioenknip

Verzekeraars schieten nog tekort bij het aanbieden van de 'pensioenknip', vindt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat is de regeling die mensen met een premieregeling bij een verzekeraar de mogelijkheid geeft om hun pensioen niet verplicht in één keer te laten uitkeren.

 Lees verder
 

Hoop op AOW met 65

 Lees verder
 

Hoop op AOW met 65

Een uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland biedt duizenden mensen hoop dat zij toch nog met 65 jaar met pensioen kunnen. Een kamermeerderheid eist opheldering van verantwoordelijk staatssecretaris Klijnsma (PvdA).

 Lees verder
 

Rechter: 65 blijft 65

De AOW-gerechtigde leeftijd kan niet in alle gevallen worden verhoogd. Tot dat oordeel komt de rechtbank Noord-Nederland nadat een 60-jarige vrouw bezwaar maakte tegen ophoging van de pensioenleeftijd.

 Lees verder
Bevat:
 

Pensioenfondsen beleven iets betere maand

Pensioenfondsen zijn er in november financieel iets beter voor komen te staan. De gemiddelde dekkingsgraad, die aangeeft in hoeverre de fondsen in staat zijn aan hun toekomstige verplichtingen te voldoen, steeg van 102 naar 103 procent. De beperkte stijging komt door een wat beter rendement op de obligatieportefeuille. Dat meldde adviesbureau Aon Hewitt.

 Lees verder
 

OESO: pensioen bij onderbroken carrière fors lager

Nederland, dat met zijn pensioenstelsel internationaal gerenommeerd is, scoort een stuk slechter als het gaat om de pensioenopbouw bij onderbroken carrières. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd pensioenrapport van de OESO.

 Lees verder
 

Plasterk: premie ABP kan gat slaan in begroting

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken erkent dat de premieontwikkeling bij ambtenarenfonds ABP een gat kan slaan in zijn begroting. Bedragen wilde hij niet noemen.

 Lees verder
Bevat:
 

Rechter muilkorft waakhond DNB in pensioenzaak

Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een gevoelige tik op de vingers gekregen van de rechtbank Rotterdam. De waakhond zou onterecht hebben opgetreden tegen het pensioenfonds voor de slagers.

 Lees verder
 


9.7 °C
Z5
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 413.94
+ / - -0.96%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT

Stelling DFT Geld

'Registratie studieschuld bij BKR is een goed idee'


Verstuur