Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

SCP: AOW beschermt voldoende tegen armoede

20 NOV 2012

DEN HAAG - Het huidige niveau van de AOW biedt een goede bescherming tegen armoede. Het armoedepercentage onder ouderen bedraagt zo'n 2,6 procent. Dit is het laagste percentage van alle leeftijdsgroepen, zo staat in een dinsdag gepubliceerd rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Voor het onderzoek is gekeken naar wat een huishouden minimaal nodig heeft om niet arm te zijn. Vervolgens bleek dat 6,5 procent van de gehele Nederlandse bevolking in 2010 onder dit niveau zat. Voor 65-plussers was dit slechts 2,6 procent. Van de mensen tussen de 35 tot 64 jaar gaf 15 procent aan niet te kunnen rondkomen, van de 65-plussers was dit 9 procent.

In de afgelopen jaren is het gemiddelde inkomen van ouderen sterker gestegen dan dat van jongeren, zegt het SCP. Tussen 1990 en 2010 steeg dit inkomen met 23 procent, terwijl het gemiddelde inkomen van mensen tussen 35 en 64 jaar slechts met 17 procent toenam. Dit verschil moet volgens het planbureau vooral worden verklaard door de stijging van de netto AOW-uitkering in deze periode. Daarnaast hebben ouderen de laatste tijd steeds vaker een aanvullend pensioen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

Moet de EU een eind maken aan de wirwar van snelweg- en milieuvignetten?


Verstuur