Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Werknemer: weinig vertrouwen in pensioenfonds

03 DEC 2012

DEN HAAG - Van de werknemers die via hun baas pensioen opbouwen, heeft 46 procent weinig vertrouwen in hun pensioenfonds. Een op de tien werknemers heeft zelfs helemaal geen vertrouwen, blijkt uit een maandag bekendgemaakt onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Foto: TOALA OLIVARES, CRIS

Slechts 3 procent zegt heel veel vertrouwen te hebben in hun pensioenaanbieder. Ongeveer 8 procent zegt niet te weten hoe de ouwe dag gaat uitpakken.

Vooral laagopgeleide werknemers maken zich zorgen. Ook werknemers tussen de 35 en 45 jaar zeggen vaker weinig vertrouwen te hebben in hun pensioenaanbieder in vergelijking met werknemers in andere leeftijdsgroepen.

Wantrouwen en zorgen

Het vertrouwen in het eigen pensioenfonds staat in direct verband met zorgen over het inkomen op latere leeftijd. Bijna een vijfde van de werknemers die geen vertrouwen hebben in hun pensioenfonds of -verzekeraar, vrezen dat hun inkomen straks niet genoeg zal zijn. Bij de werknemers die hun pensioenaanbieder wel vertrouwen, is dit 4 procent.

30 procent zorgeloos

Van hen maakt 30 procent zich helemaal geen zorgen over de ouwe dag, tegen 13 procent van de werknemers die hun pensioenaanbieder niet vertrouwt, aldus het CBS.

'Vervelend maar begrijpelijk?

Branchevereniging Pensioenfederatie wil niet ingaan op de vraag of de angst onder werknemers terecht is. „We vinden het vervelend, maar helaas ook begrijpelijk. Het is een signaal dat we zeer serieus nemen”, aldus een woordvoerder. Het is volgens de koepelorganisatie aan de sector zelf, de overheid en de sociale partners om het vertrouwen te herstellen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.9 °C
ZZO3
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT

poll image

Stelling DFT Geld

Moet de EU een eind maken aan de wirwar van snelweg- en milieuvignetten?


Verstuur