Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
ma 03 dec 2012, 14:30

Pensioenfondsen staan er weer iets beter voor

ROTTERDAM - 

De Nederlandse pensioenfondsen zijn er vorige maand opnieuw beter voor komen te staan. De gemiddelde dekkingsgraad van de fondsen bedroeg eind november 103 procent, één procentpunt hoger dan de maand daarvoor.

Foto: Lex van Lieshout

Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde Pensioenthermometer van adviesbureau Aon Hewitt, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.

Een dekkingsgraad van boven 100 procent betekent dat pensioenfondsen aan hun verplichtingen kunnen voldoen. De vereiste minimale dekkingsgraad van 105 procent hebben ze echter nog niet bereikt.

Gunstigere rekenrente

De financiële positie van de pensioenfondsen is al enkele maanden aan het verbeteren dankzij een gunstigere rekenmethode waar ze hun vermogen mee mogen vaststellen. Ook lieten de fondsen herstel zien door een stijging van de aandelenkoersen, met gemiddeld 0,9 procent, en de prijzen van grondstoffen met 1,1 procent.

Toch weinig vertrouwen

Ondanks de betere cijfers zijn werknemers niet tevreden over hun pensioenfonds. Bijna de helft van alle aangesloten werknemers heeft weinig vertrouwen in hun pensioenfonds en eenvijfde maakt zich zorgen of er wel genoeg geld overblijft. Zie ook het artikel Werknemer: weinig vertrouwen in pensioenfonds


2.9 °C
NNO4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 391.86
+ / - +2.42%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Stelling DFT Geld

'Contactloos betalen met je bankpas is onveilig'


Verstuur