Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Kamer wil opheldering kosten pensioenfondsen

12 DEC 2012

DEN HAAG - PVV en CDA in de Tweede Kamer willen opheldering over een bericht dat de bestuurskosten van pensioenfondsen de afgelopen jaren fors zijn gestegen.

Foto: Telegraaf Media Nederland | Landelijke Media B.V., Amsterdam

PVV-Kamerlid Barry Madlener en CDA'er Pieter Omtzigt willen snel een brief van staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken hierover. Het onderwerp kan dan donderdag besproken worden bij de behandeling van de begroting van Sociale Zaken in de Tweede Kamer.

Bestuurskosten 61 procent omhoog

Het Financieele Dagblad berichtte woensdag op basis van eigen onderzoek van jaarverslagen dat de totale bestuurskosten van de 20 grootste pensioenfondsen sinds 2008 met 61 procent zijn gestegen naar 6,2 miljoen euro.

Dure vergaderingen

Het gaat onder meer om de vergoedingen die bestuurders ontvangen voor het bijwonen van vergaderingen. De pensioenfondsen zeggen tegen het FD dat ze vaker moeten vergaderen als gevolg van de economische crisis. Dat drijft de kosten op.

Veel pensioenfondsen moeten de komende jaren korten op de pensioenuitkeringen omdat hun vermogenspositie niet voldoet aan de wettelijke regels.

17.7 °C
NO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.07
+ / - +0.22%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Stelling DFT Geld

Noodzakelijke cosmetische ingrepen moeten worden vergoed in het basispakket


Verstuur