Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Pensioenakkoord levert ambtenaar 2 procent op

16 SEP 2013

DEN HAAG - Ambtenaren gaan er volgend jaar circa 2 procent netto in koopkracht op vooruit door een akkoord over pensioenpremies en -aanspraken. Het akkoord is maandag bereikt tussen overheids- en onderwijswerkgevers en vakbonden.

Foto: TLG

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten. Doordat de pensioenaanspraken vanaf volgend jaar verminderen door de verhoging van de pensioenleeftijd, kunnen de pensioenpremies omlaag: van 25,4 procent naar 21, 6 procent. De wijzigingen gaan vanaf volgend jaar in en gelden voor al het personeel bij de overheids- en onderwijssectoren, maar niet voor militairen.

Een woordvoerder van het Centraal Planbureau (CPB) kon maandag nog niet zeggen in hoeverre het pensioenakkoord bij de overheid effect heeft op de koopkrachtplaatjes voor volgend jaar. Zondag lekten de CPB-prognoses voor 2014 uit. Daaruit blijkt dat Nederlanders er gemiddeld genomen een half procent op achteruitgaan in 2014. Het kersverse pensioenakkoord is in die cijfers nog niet verwerkt. Pas in het voorjaar komt het CPB met nieuwe koopkrachtcijfers.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
N2
Beurs AEX
AEX 521.65
+ / - -0.11%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

Ik vertrouw online rekentools voor bijvoorbeeld een hypotheek


Verstuur