Spaarder zit met geld in maag

Steeds meer Nederlanders met een spaarrekening zoeken een andere bestemming voor hun geld, nu dit op de bank nauwelijks nog rente oplevert.

 Lees verder
Bevat:
 

'Sparen is noodzakelijk maar niet altijd bij de bank'

Sparen heeft wel degelijk zin, ook al levert het geld nauwelijks nog rente op. Dat stellen lezers naar aanleiding van de oproep: Spaart u nog? „Het is een van de weinige manieren om toch nog wat te verdienen.” Dat sparen gebeurt echter niet altijd meer bij de bank.

 Lees verder
 

Oproep: Spaart u nog?

Sparen blijkt nog steeds de favoriete manier om een appeltje voor de dorst op te bouwen. Gaat dat ook voor u op? Beantwoord de vragen en mail een foto van uzelf voor 15.30 uur naar: geld@dft.nl en wie weet staat u morgen in de krant!

 

 Lees verder
 

'Nederlanders blijven sparen'

Ondanks de lage rente blijven Nederlanders toch sparen. De spaarrekening blijkt voor velen 'een veilige' manier om meer greep te houden op de financiën. Zo'n 78 procent van de vermogens in ons land wordt dan ook in spaargeld aangehouden, het hoogste percentage van heel Europa.

 Lees verder
 

Ondanks lage rente blijft Nederland maar sparen

Nederlanders laten zich niet afschrikken door de lage rente. Een spaarrekening blijkt nog steeds de favoriete manier om een appeltje voor de dorst op te bouwen. Bijna 80% van ons vermogen houden we aan in spaargeld.

 Lees verder
 

Tien alternatieven om een hogere opbrengst te realiseren

Waarheen met mijn spaargeld?

Miljoenen Nederlanders ontvangen nauwelijks nog rente op hun spaargeld. De meeste banken betalen hooguit nog 1% en de verwachting is dat dit percentage snel verder omlaag gaat. DFT zet tien alternatieven van sparen voor u op een rij.

 Lees verder
 

2015 biedt weinig hoop voor spaarder

De spaarrentes dalen al sinds 2012. Begin 2015 is de gemiddelde rente op een spaarrekening zelfs gehalveerd ten opzichte van januari 2012.

 Lees verder
 

Sparen levert niks meer op: 10 alternatieven

Miljoenen Nederlanders ontvangen nauwelijks nog rente op hun spaargeld. De meeste banken betalen hooguit nog 1% en de verwachting is dat dit percentage snel verder omlaag gaat.

 Lees verder
 

'Spaarrente onder de 1 procent'

De spaarrente staat op het laagste niveau in tien jaar, maar moet nog lager. Dat blijkt uit gesprekken van Het Financieele Dagblad met topbankiers van grootbanken. Zij verwachten dat de spaarrente dit jaar bij de grootbanken onder de psychologische grens van 1 procent duikt.

 Lees verder
 

Jongeren willen langer werken voor hoger pensioen

Jongeren van 18 tot 34 jaar willen langer doorwerken om te kunnen genieten van een hoger pensioen.

 Lees verder
 

Spaarders de pineut door lage rente

Spaarders hebben een teleurstellend jaar achter de rug. Terwijl 2014 begon met een hoogste spaarrente van bijna 2% op vrij opneembare rekeningen, zakte de rente daarna steeds verder weg door het beleid van de Europese Centrale Bank om de economie aan te jagen met renteverlagingen.

 Lees verder
 

Huishoudens bouwen obligatiebezit af

Huishoudens hebben de afgelopen jaren een groot deel van hun obligaties verkocht. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

 Lees verder
 

Advocatenruzie om zwartspaarzaak

Landsadvocaat Wemmeke Wisman moet op het matje komen bij de Raad van Discipline, de tuchtrechter van de advocatuur.

 Lees verder
 

Europese Unie pakt bankgeheim aan

Aan het bankgeheim voor buitenlanders in de Europese Unie komt eind september 2017 een einde. In de strijd tegen grensoverschrijdende belastingontduiking en fiscale fraude gaan de EU-lidstaten dan automatisch uitgebreid informatie uitwisselen over bijvoorbeeld rente, dividenden en andere inkomsten.

 Lees verder
 

Ook negatieve rente voor particulieren?

Krijgen we in Nederland ook een negatieve rente? De Duitse internetbank Skatbank voerde begin deze maand als eerste bank in het land een negatieve spaarrente in voor particuliere klanten. Zij moeten nu betalen om hun geld bij de bank te stallen.

 Lees verder
 


5.3 °C
NNW3
 
files 162
102 km.
Beurs AEX
AEX 450.39
+ / - -0.46%

Stelling DFT Geld

‘Ik heb mijn uitvaart financieel goed geregeld’


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie