CDA keert zich tegen spaartaks

De nieuwe vermogensrendementsheffing van het kabinet staat op losse schroeven. Het CDA vraagt het kabinet het voorstel voor de nieuwe taks los te knippen uit het Belastingplan waarin de 5 miljard euro aan lastenverlichting voor burgers en bedrijven wordt geregeld. Op die manier kan het CDA straks wel de lastenverlichting steunen, maar heeft het de handen vrij de vermogenstaks als een baksteen te laten vallen.

 Lees verder
 

Meesten beter af met nieuwe vermogensheffing

Ongeveer 90 procent van de mensen die nu belasting betalen over hun vermogen, gaat er met de nieuwe vermogensrendementsheffing op vooruit. Zo'n 10 procent gaat meer betalen, zei staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) dinsdag.

 Lees verder
 

Zakgeld is een contract

Jong geleerd is oud gedaan. Dat gaat ook op voor zakgeld; het is een prima manier om kinderen met geld te leren omgaan.

 Lees verder
Bevat:
 

Willem Vermeend snapt aanpassing

'Versoepeling spaartaks een jaar naar voren halen'

Vijftien jaar geleden was Willem Vermeend de grondlegger van de vermogensrendementsheffing, maar dat de spaartaks nu op de schop gaat is volgens de ex-staatssecretaris van Financiën onvermijdelijk.

 Lees verder
 

Spaarder levert nog steeds fors in bij nieuw plan vermogensbelasting

Spaarders die meer dan €25.000 op hun spaarrekening hebben, leveren met de nieuwe belastingplannen alsnog fors in.

 Lees verder
 

Chronisch zieken breken spaarpot vaker open

Mensen met een chronische ziekte hebben de afgelopen jaren meer op hun spaargeld moeten interen dan voorheen. Ook maken ze vaker schulden. Dat komt vooral doordat ze er de laatste jaren financieel harder op achteruit zijn gegaan vergeleken met de gemiddelde inkomens in Nederland.

 Lees verder
 

Spaarrente gezakt tot onder 1%

De spaarrente is half augustus gezakt tot onder de 1%. Dat blijkt uit het meest recente spaarrente-overzicht van Money View.

 Lees verder
 

'Deposito's leveren steeds minder op'

Spaargeld vastzetten op een deposito is de afgelopen jaren steeds minder interessant geworden. Bij maar liefst acht banken liggen de spaarrentes op deposito's met een looptijd tot en met vijf jaar lager dan die op een vrij opneembare spaarrekening. Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl.

 Lees verder
 

Hypotheekrente daalt sneller dan spaarrente

De hypotheekrente daalt gemiddeld sneller dan de spaarrente. In de afgelopen twaalf maanden zijn beide rentes gedaald, de spaarrente met 30 basispunten en de hypotheekrente met 60 basispunten. Dat maakt de Nederlandsche Bank bekend.

 Lees verder
 

Spaarrente om te huilen

Zuinige spaarders kijken steeds verdrietiger naar de rente die ze ontvangen. Meer verdienen dan de ’spaartaks’ is bijna onmogelijk.

 Lees verder
 

'Inkomen huishoudens stijgt'

Het beschikbaar inkomen van huishoudens is in het eerste kwartaal van 2015 met 1,2 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dit maakt CBS vandaag bekend.

 Lees verder
 

Icesave-spaarder in onzekerheid

IJsland presenteert herstelmaatregelen als nieuwe stap naar een gezonde economie. Maar daarom wachten Nederlandse Icesave-spaarders wel langer op hun geld.

 Lees verder
 

Groot onderzoek naar zwartspaarders

De Belastingdienst en opsporingsdienst FIOD werken al jaren aan een grootschalig onderzoek naar zogeheten zwartspaarders. Dat zegt directeur Hans van der Vlist van de FIOD donderdag tegen NRC Handelsblad.

 Lees verder
 

Kabouter Plop wil spaarcentjes Belgische burgers

Studio 100, onder andere bekend van Kabouter Plop en Samson, gaat geld ophalen bij Belgische spaarders. Het entertainmentbedrijf wil nog voor de zomer maximaal €90 miljoen ophalen via de uitgifte van obligaties.

 Lees verder
 

Knab verlaagt spaarrente

Nog meer malaise voor spaarders. Internetbank Knab verlaagt per 19 mei zijn rente op vrij opneembaar spaargeld van 1,45 procent naar 1,25 procent.

 Lees verder
 


Populair
Actueel
Tips van redactie

Stelling DFT Geld

‘Eigen bijdrage van €10 betalen aan huisarts vind ik een goed idee’


Verstuur