Ook hypotheekrente naar laagste niveau

Grimas bij consument om lagere marktrente

Rentetarieven op kapitaalmarkten zijn historisch laag en dat geldt ook voor spaar- en hypotheektarieven van dit moment. Maar de meeste mensen merken eerst vooral de negatieve gevolgen van een dalende rente.

 Lees verder
Bevat:
 

Hogere vermogensbelasting voor miljonair dan kleine spaarder

De spaarrentes zijn historisch laag. Maar ondertussen gaat de fiscus er nog steeds vanuit dat u 4 procent rendement behaalt. Gevolg: u betaalt meer belasting dan uw spaargeld oplevert. Tijd voor de overheid om in actie te komen dus. Maar vooralsnog maakt het kabinet weinig aanstalten om de spaarders tegemoet te komen.

 Lees verder
 

Dijsselbloem: 'Gratis rood staan beperken'

Rood staan op je bankrekening is niet iets wat gratis zou moeten zijn. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat dinsdag bij RTL Z in reactie op het besluit van SNS Bank om klanten niet te laten betalen voor de eerste 3 dagen rood staan.

 Lees verder
 

Spaarrente ABN Amro bereikt pijnlijk laag niveau van 1 procent

Sparen leverde al bijna niets op, maar het kan nog altijd erger. ABN Amro verlaagt haar rentetarief naar gevreesd niveau. Spaarders krijgen nog maar 1 procent, precies evenveel als inflatie.

 Lees verder
Bevat:
 

Spaarrente daalt door richting 1 procent

De rentetarieven op variabele spaarrekeningen blijven maar dalen. Door vermogensbelasting en inflatie leveren spaarders het rendement in en teren ze zelfs in op hun spaarpot. Bekijk hier de ontwikkeling van vaste en variabele rentetarieven.

 Lees verder
 

Spaargeld verdampt door dalende rente

Zuurverdiend geld rustig op een spaarrekening laten staan betekent geld inleveren. De spaarrentetarieven blijven dalen richting 1 procent waardoor de fiscus en inflatie het lage rendement te niet doet.

 Lees verder
 

Geld overmaken via een Facebook-berichtje

Klanten van Aegon-dochter Knab kunnen vanaf eind september overmaken via een sms of een berichtje op Facebook. De ontvanger kan dan zelf kiezen op welk rekeningnummer hij het geld krijgt gestort.

 Lees verder
 

Dijsselbloem: al het geld van Icesave terug

De Nederlandse Staat heeft het al het geld terug dat het in de jaren 2008-2009 heeft voorgeschoten om gedupeerde spaarders van de IJslandse internetspaarbank Icesave te helpen. Het gaat in totaal om een bedrag van ruim 1,4 miljard euro. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft dat woensdagochtend aan de Tweede Kamer geschreven.

 Lees verder
 

Spaart u zich slapend arm?

We bezitten met zijn allen ruim 335 miljard euro aan spaargeld, maar slechts weinigen bekommeren zich erom of dit geld wel wat oplevert. Uit onderzoek van LeasePlan Bank blijkt dat 61 procent van de spaarders geen idee heeft hoeveel rente ze ontvangen. 26 procent heeft zelfs nog nooit naar zijn of haar spaarrente gekeken. Opmerkelijk, want ondanks de lage spaarrentes zijn de renteverschillen nog steeds groot. Switchen levert u al snel gratis honderd euro of meer op.

 Lees verder
 

Verzekeraars gaan rapportcijfer publiceren

De grote verzekeraars gaan alle het rapportcijfer bekendmaken dat zij van toezichthouder AFM krijgen voor hun klantgerichtheid. Het merendeel van de grote banken heeft nog geen besluit genomen en wacht gesprekken hierover met consumentorganisaties af.

 Lees verder
 

Vader krijgt spaargeld dochter niet terug

Ouders die voor een kind geld opzij willen zetten, en zeggenschap willen houden over de besteding van dat geld, moeten de rekening op eigen naam openen. Een vader die voor zijn dochter een spaarrekening opende, daar maandelijks geld op stortte en het geld na een echtscheiding weer terugeiste, heeft van de kantonrechter in Leeuwarden nul op het rekest gekregen.

 Lees verder
 

Hoge spaarrente kwestie van lange adem

Mensen die hun spaargeld voor langere tijd willen vastzetten en daar geld aan willen verdienen, moeten over een flinke dosis geduld beschikken. De rente op spaarrekeningen waarover consumenten vrijelijk kunnen beschikken, ligt bij veel banken hoger dan de rente op 1-, 2- of zelfs 5-jaars deposito's. Wie meer rente wil dan op een 'normale' spaarrekening, moet tien jaar afstand doen van zijn geld.

 Lees verder
 

Spaarrente bedroevend laag

De spaarrente is gedaald naar het laagste niveau in decennia. In reactie op de aankondiging van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank dat de rente tot 2017 extreem laag blijft, heeft een aantal banken de spaarrentetarieven vorige maand verder verlaagd.

 Lees verder
Bevat:
 

Waar krijgt u de hoogste rente op uw spaargeld?

Een meerderheid van de consumenten spaart bij een bank waar het ook een betaalrekening heeft. Maar spaarrentes zijn daar erg laag. OverGeld vergeleek rentes voor vrij opneembaar en vastgezet spaargeld.

 Lees verder
 

Overboekingen Moneyou-klanten vertraagd

Spaarders die eind vorige week geld van of naar Moneyou hebben overgeboekt, moeten daar iets langer op wachten. Het vertraagde spaargeld staat uiterlijk vandaag op hun rekening.

 Lees verder
 


11.3 °C
Z4
 
files 222
159 km.
Beurs AEX
AEX 395.09
+ / - -0.45%

Stelling DFT Geld

‘Door het steeds hogere eigen risico in de zorg, mijd ik de huisarts’


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT Geld