DNB: consument moet minder lenen en minder sparen

De Nederlandse consumenten moeten minder lenen of sparen. Dat concludeert De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag in een onderzoek naar de vermogensopbouw van huishoudens.

 Lees verder
 

Denen betalen om te sparen

Duizenden Deense spaarders van ondermeer Danske Bank moeten waarschijnlijk gaan betalen om te 'mogen' sparen. Dat is het gevolg van het harde gevecht van de Deense centrale bank om de koppeling van de Deense kroon met de euro te behouden.

 Lees verder
 

'Banken beheersen risico's onvoldoende'

Financiële instellingen moeten meer maatregelen nemen om een nieuwe Liboraffaire te voorkomen. Bij dat schandaal, dat in 2013 aan het licht kwam, manipuleerden banken rentetarieven. Maar ook valutakoersen en grondstoffenprijzen brengen risico's met zich mee die de instellingen nog onvoldoende beheersen.

 Lees verder
 

Zwart spaargeld opbiechten bij de fiscus wordt duurder

Als u beschikt over een Zwitserse bankrekening met zwart geld, had u die eigenlijk vorig jaar al moeten opbiechten. Maar u kunt nog steeds gebruik maken van de zogenaamde inkeerregeling. Die regeling wordt wel steeds duurder.

 Lees verder
 

Uw spaargeld naar een andere bank brengen loont

Heeft het vergelijken van spaarrentes nog wel zin nu deze maar blijven dalen? Die vraag zullen veel spaarders zichzelf stellen.

 Lees verder
 

Spaarder zit met geld in maag

Steeds meer Nederlanders met een spaarrekening zoeken een andere bestemming voor hun geld, nu dit op de bank nauwelijks nog rente oplevert.

 Lees verder
Bevat:
 

'Sparen is noodzakelijk maar niet altijd bij de bank'

Sparen heeft wel degelijk zin, ook al levert het geld nauwelijks nog rente op. Dat stellen lezers naar aanleiding van de oproep: Spaart u nog? „Het is een van de weinige manieren om toch nog wat te verdienen.” Dat sparen gebeurt echter niet altijd meer bij de bank.

 Lees verder
 

Oproep: Spaart u nog?

Sparen blijkt nog steeds de favoriete manier om een appeltje voor de dorst op te bouwen. Gaat dat ook voor u op? Beantwoord de vragen en mail een foto van uzelf voor 15.30 uur naar: geld@dft.nl en wie weet staat u morgen in de krant!

 

 Lees verder
 

'Nederlanders blijven sparen'

Ondanks de lage rente blijven Nederlanders toch sparen. De spaarrekening blijkt voor velen 'een veilige' manier om meer greep te houden op de financiën. Zo'n 78 procent van de vermogens in ons land wordt dan ook in spaargeld aangehouden, het hoogste percentage van heel Europa.

 Lees verder
 

Ondanks lage rente blijft Nederland maar sparen

Nederlanders laten zich niet afschrikken door de lage rente. Een spaarrekening blijkt nog steeds de favoriete manier om een appeltje voor de dorst op te bouwen. Bijna 80% van ons vermogen houden we aan in spaargeld.

 Lees verder
 

Tien alternatieven om een hogere opbrengst te realiseren

Waarheen met mijn spaargeld?

Miljoenen Nederlanders ontvangen nauwelijks nog rente op hun spaargeld. De meeste banken betalen hooguit nog 1% en de verwachting is dat dit percentage snel verder omlaag gaat. DFT zet tien alternatieven van sparen voor u op een rij.

 Lees verder
 

2015 biedt weinig hoop voor spaarder

De spaarrentes dalen al sinds 2012. Begin 2015 is de gemiddelde rente op een spaarrekening zelfs gehalveerd ten opzichte van januari 2012.

 Lees verder
 

Sparen levert niks meer op: 10 alternatieven

Miljoenen Nederlanders ontvangen nauwelijks nog rente op hun spaargeld. De meeste banken betalen hooguit nog 1% en de verwachting is dat dit percentage snel verder omlaag gaat.

 Lees verder
 

'Spaarrente onder de 1 procent'

De spaarrente staat op het laagste niveau in tien jaar, maar moet nog lager. Dat blijkt uit gesprekken van Het Financieele Dagblad met topbankiers van grootbanken. Zij verwachten dat de spaarrente dit jaar bij de grootbanken onder de psychologische grens van 1 procent duikt.

 Lees verder
 

Jongeren willen langer werken voor hoger pensioen

Jongeren van 18 tot 34 jaar willen langer doorwerken om te kunnen genieten van een hoger pensioen.

 Lees verder
 


2.1 °C
ZZW2
 
files 137
111 km.
Beurs AEX
AEX 483.93
+ / - +0.3%

Stelling DFT Geld

‘De werkgevers hebben gelijk: cao's zijn ouderwets'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie