Advocatenruzie om zwartspaarzaak

Landsadvocaat Wemmeke Wisman moet op het matje komen bij de Raad van Discipline, de tuchtrechter van de advocatuur.

 Lees verder
 

Europese Unie pakt bankgeheim aan

Aan het bankgeheim voor buitenlanders in de Europese Unie komt eind september 2017 een einde. In de strijd tegen grensoverschrijdende belastingontduiking en fiscale fraude gaan de EU-lidstaten dan automatisch uitgebreid informatie uitwisselen over bijvoorbeeld rente, dividenden en andere inkomsten.

 Lees verder
 

Ook negatieve rente voor particulieren?

Krijgen we in Nederland ook een negatieve rente? De Duitse internetbank Skatbank voerde begin deze maand als eerste bank in het land een negatieve spaarrente in voor particuliere klanten. Zij moeten nu betalen om hun geld bij de bank te stallen.

 Lees verder
 

’Negatieve spaarrente wordt de norm’

De Duitse internetbank Skatbank heeft als eerste bank in het land een negatieve spaarrente ingevoerd voor particuliere klanten. Zij moeten daardoor betalen om hun geld bij de bank te stallen.

 Lees verder
 

Ook hypotheekrente naar laagste niveau

Grimas bij consument om lagere marktrente

Rentetarieven op kapitaalmarkten zijn historisch laag en dat geldt ook voor spaar- en hypotheektarieven van dit moment. Maar de meeste mensen merken eerst vooral de negatieve gevolgen van een dalende rente.

 Lees verder
Bevat:
 

Hogere vermogensbelasting voor miljonair dan kleine spaarder

De spaarrentes zijn historisch laag. Maar ondertussen gaat de fiscus er nog steeds vanuit dat u 4 procent rendement behaalt. Gevolg: u betaalt meer belasting dan uw spaargeld oplevert. Tijd voor de overheid om in actie te komen dus. Maar vooralsnog maakt het kabinet weinig aanstalten om de spaarders tegemoet te komen.

 Lees verder
 

Dijsselbloem: 'Gratis rood staan beperken'

Rood staan op je bankrekening is niet iets wat gratis zou moeten zijn. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat dinsdag bij RTL Z in reactie op het besluit van SNS Bank om klanten niet te laten betalen voor de eerste 3 dagen rood staan.

 Lees verder
 

Spaarrente ABN Amro bereikt pijnlijk laag niveau van 1 procent

Sparen leverde al bijna niets op, maar het kan nog altijd erger. ABN Amro verlaagt haar rentetarief naar gevreesd niveau. Spaarders krijgen nog maar 1 procent, precies evenveel als inflatie.

 Lees verder
Bevat:
 

Spaarrente daalt door richting 1 procent

De rentetarieven op variabele spaarrekeningen blijven maar dalen. Door vermogensbelasting en inflatie leveren spaarders het rendement in en teren ze zelfs in op hun spaarpot. Bekijk hier de ontwikkeling van vaste en variabele rentetarieven.

 Lees verder
 

Spaargeld verdampt door dalende rente

Zuurverdiend geld rustig op een spaarrekening laten staan betekent geld inleveren. De spaarrentetarieven blijven dalen richting 1 procent waardoor de fiscus en inflatie het lage rendement te niet doet.

 Lees verder
 

Geld overmaken via een Facebook-berichtje

Klanten van Aegon-dochter Knab kunnen vanaf eind september overmaken via een sms of een berichtje op Facebook. De ontvanger kan dan zelf kiezen op welk rekeningnummer hij het geld krijgt gestort.

 Lees verder
 

Dijsselbloem: al het geld van Icesave terug

De Nederlandse Staat heeft het al het geld terug dat het in de jaren 2008-2009 heeft voorgeschoten om gedupeerde spaarders van de IJslandse internetspaarbank Icesave te helpen. Het gaat in totaal om een bedrag van ruim 1,4 miljard euro. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft dat woensdagochtend aan de Tweede Kamer geschreven.

 Lees verder
 

Spaart u zich slapend arm?

We bezitten met zijn allen ruim 335 miljard euro aan spaargeld, maar slechts weinigen bekommeren zich erom of dit geld wel wat oplevert. Uit onderzoek van LeasePlan Bank blijkt dat 61 procent van de spaarders geen idee heeft hoeveel rente ze ontvangen. 26 procent heeft zelfs nog nooit naar zijn of haar spaarrente gekeken. Opmerkelijk, want ondanks de lage spaarrentes zijn de renteverschillen nog steeds groot. Switchen levert u al snel gratis honderd euro of meer op.

 Lees verder
 

Verzekeraars gaan rapportcijfer publiceren

De grote verzekeraars gaan alle het rapportcijfer bekendmaken dat zij van toezichthouder AFM krijgen voor hun klantgerichtheid. Het merendeel van de grote banken heeft nog geen besluit genomen en wacht gesprekken hierover met consumentorganisaties af.

 Lees verder
 

Vader krijgt spaargeld dochter niet terug

Ouders die voor een kind geld opzij willen zetten, en zeggenschap willen houden over de besteding van dat geld, moeten de rekening op eigen naam openen. Een vader die voor zijn dochter een spaarrekening opende, daar maandelijks geld op stortte en het geld na een echtscheiding weer terugeiste, heeft van de kantonrechter in Leeuwarden nul op het rekest gekregen.

 Lees verder
 


11.8 °C
WZW4
 
files 154
125 km.
Beurs AEX
AEX 411.76
+ / - +2.06%

Stelling DFT Geld

‘Ik ontvang graag een kerstpakket van de baas’


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie