Europa wil garant staan voor rekeninghouder

De Europese Commissie heeft dinsdag een voorstel gedaan om de tegoeden van rekeninghouders binnen de eurozone op Europees niveau te waarborgen.

 Lees verder
Bevat:
 

'Verzekeraars bieden negatief rendement op lijfrente'

Consumenten die kiezen voor een lijfrente kunnen niet altijd rekenen op het beoogde rendement.

 Lees verder
 

'Zwitsers akkoord met verzoek bankgegevens'

De Zwitserse fiscus heeft ingestemd met het verzoek van de Nederlandse Belastingdienst om gegevens van Nederlandse rekeninghouders bij de bank UBS door te spelen. Volgens Zwitserse media is daarmee het einde van het oeroude Zwitserse bankgeheim weer een stapje naderbij.

 Lees verder
 

Er valt voor spaarders weinig te genieten

Rente grootbanken richting nulpunt

Als komende zaterdag Wereldspaardag gevierd wordt, is er voor Nederlandse zuinige consumenten weinig te genieten. Spaarders leggen steeds meer toe op hun tegoeden.

 Lees verder
 

'ABN Amro gaf voldoende informatie over woekerpolis'

ABN Amro heeft de consument voldoende informatie verstrekt over de kosten van zijn beleggingsverzekeringen. Dat blijkt uit een recente uitspraak van de geschillencommissie van het Kifid.

 Lees verder
 

‘Nederland heeft het een-na-beste pensioenstelsel ter wereld’

Het pensioenstelsel van Nederland is bijna het beste ter wereld. Ons land hoeft alleen Denemarken boven zich te dulden.

 Lees verder
 

Hoe financieel veerkrachtig bent u?

Economen leken elkaar vorige week weer eens tegen te spreken. Christine Lagarde van het IMF riep op om de economische groei te stimuleren. Dat is economentaal voor: meer uitgeven. Klaas Knot van De Nederlandsche Bank riep juist op tot meer sparen. Wie heeft er nu gelijk? En wat betekent dit voor u persoonlijk? Het antwoord is: dat hangt ervan af hoe financieel veerkrachtig u bent. Na het lezen van deze column weet u of u voldoende buffer heeft en - zo niet – wat u daaraan kunt doen.

 Lees verder
 

Centraal Beheer richt algemeen pensioenfonds op

Centraal Beheer, onderdeel van verzekeringsgroep Achmea, richt een algemeen pensioenfonds op. De nieuwe pensioenuitvoerder, Centraal Beheer APF, wil beschikbaar zijn voor onder meer ondernemingspensioenfondsen en wil daarmee schaalvoordelen bieden.

 Lees verder
 

CDA keert zich tegen spaartaks

De nieuwe vermogensrendementsheffing van het kabinet staat op losse schroeven. Het CDA vraagt het kabinet het voorstel voor de nieuwe taks los te knippen uit het Belastingplan waarin de 5 miljard euro aan lastenverlichting voor burgers en bedrijven wordt geregeld. Op die manier kan het CDA straks wel de lastenverlichting steunen, maar heeft het de handen vrij de vermogenstaks als een baksteen te laten vallen.

 Lees verder
 

Meesten beter af met nieuwe vermogensheffing

Ongeveer 90 procent van de mensen die nu belasting betalen over hun vermogen, gaat er met de nieuwe vermogensrendementsheffing op vooruit. Zo'n 10 procent gaat meer betalen, zei staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) dinsdag.

 Lees verder
 

Zakgeld is een contract

Jong geleerd is oud gedaan. Dat gaat ook op voor zakgeld; het is een prima manier om kinderen met geld te leren omgaan.

 Lees verder
Bevat:
 

Willem Vermeend snapt aanpassing

'Versoepeling spaartaks een jaar naar voren halen'

Vijftien jaar geleden was Willem Vermeend de grondlegger van de vermogensrendementsheffing, maar dat de spaartaks nu op de schop gaat is volgens de ex-staatssecretaris van Financiën onvermijdelijk.

 Lees verder
 

Spaarder levert nog steeds fors in bij nieuw plan vermogensbelasting

Spaarders die meer dan €25.000 op hun spaarrekening hebben, leveren met de nieuwe belastingplannen alsnog fors in.

 Lees verder
 

Chronisch zieken breken spaarpot vaker open

Mensen met een chronische ziekte hebben de afgelopen jaren meer op hun spaargeld moeten interen dan voorheen. Ook maken ze vaker schulden. Dat komt vooral doordat ze er de laatste jaren financieel harder op achteruit zijn gegaan vergeleken met de gemiddelde inkomens in Nederland.

 Lees verder
 

Spaarrente gezakt tot onder 1%

De spaarrente is half augustus gezakt tot onder de 1%. Dat blijkt uit het meest recente spaarrente-overzicht van Money View.

 Lees verder
 


4.7 °C
Z4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 472.24
+ / - +0.89%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Stelling DFT Geld

’Ik geef meer geld uit aan Sinterklaascadeaus dan vorig jaar'


Verstuur