Spaarder de pineut

Zuinige Nederlanders met een gevulde spaarrekening kunnen de rente direct naar de fiscus brengen en ook nog bijbetalen. Door de Belastingdienst worden fanatieke spaarders alleen maar armer.

 Lees verder
 

Spaarrente Robeco ook onder de 1 procent

Vermogensbelegger Robeco heeft, in navolging van de Rabobank, de spaarrente verlaagd onder de 1 procent.

 Lees verder
Bevat:
 

Rabobank bereidt zich voor op negatieve spaarrente

De laatste jaren is de spaarrente al dramatisch gedaald. Maar Rabobank houdt er zelfs rekening mee negatieve spaarrente te kunnen gaan rekenen. Dat betekent dat consumenten rente zouden moeten betalen over hun spaargeld, in plaats van dat zij rente ontvangen.

 Lees verder
Bevat:
 

Tien alternatieven om een hogere opbrengst te realiseren

Waarheen met mijn spaargeld?

Miljoenen Nederlanders ontvangen nauwelijks nog rente op hun spaargeld en voor het eerst daalt de spaarrente onder 1%. DFT zet tien alternatieven van sparen voor u op een rij.

 Lees verder
 

Spaarrente bij Rabobank onder de 1 procent

Rabobank verlaagt als eerste Nederlandse grootbank zijn spaarrente volgende week tot onder de 1 procent. Mensen met een vrij opneembare internetspaarrekening bij de bank krijgen dan nog maar 0,9 procent rente.

 Lees verder
 

Kinderen stoppen geld het liefst in spaarpot

Kinderen bewaren hun geld verreweg het liefst in de ouderwetse spaarpot. Daarna volgen de bank en de portemonnee als favoriete opbergplekken. Dat blijkt uit een peiling van platform Wijzer in geldzaken onder ruim vijfhonderd kinderen uit groep vijf tot en met acht van de basisschool.

 Lees verder
 

Consument zuinig op spaarcentjes

Consumenten zijn zeer zuinig op hun spaargeld. Zo wil de helft van de mensen hun spaarcenten niet aanspreken voor het aflossen van een lening en staat veertig procent liever rood in plaats van de roodstand op te heffen.

 Lees verder
 

Consument zeer zuinig op spaargeld

Consumenten zijn zeer zuinig op hun spaargeld. Zo wil de helft van de mensen hun spaarcenten niet aanspreken voor het aflossen van een lening en staat veertig procent liever rood in plaats van de roodstand op te heffen.

 Lees verder
 

DNB: consument moet minder lenen en minder sparen

De Nederlandse consumenten moeten minder lenen of sparen. Dat concludeert De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag in een onderzoek naar de vermogensopbouw van huishoudens.

 Lees verder
 

Denen betalen om te sparen

Duizenden Deense spaarders van ondermeer Danske Bank moeten waarschijnlijk gaan betalen om te 'mogen' sparen. Dat is het gevolg van het harde gevecht van de Deense centrale bank om de koppeling van de Deense kroon met de euro te behouden.

 Lees verder
 

'Banken beheersen risico's onvoldoende'

Financiële instellingen moeten meer maatregelen nemen om een nieuwe Liboraffaire te voorkomen. Bij dat schandaal, dat in 2013 aan het licht kwam, manipuleerden banken rentetarieven. Maar ook valutakoersen en grondstoffenprijzen brengen risico's met zich mee die de instellingen nog onvoldoende beheersen.

 Lees verder
 

Zwart spaargeld opbiechten bij de fiscus wordt duurder

Als u beschikt over een Zwitserse bankrekening met zwart geld, had u die eigenlijk vorig jaar al moeten opbiechten. Maar u kunt nog steeds gebruik maken van de zogenaamde inkeerregeling. Die regeling wordt wel steeds duurder.

 Lees verder
 

Uw spaargeld naar een andere bank brengen loont

Heeft het vergelijken van spaarrentes nog wel zin nu deze maar blijven dalen? Die vraag zullen veel spaarders zichzelf stellen.

 Lees verder
 

Spaarder zit met geld in maag

Steeds meer Nederlanders met een spaarrekening zoeken een andere bestemming voor hun geld, nu dit op de bank nauwelijks nog rente oplevert.

 Lees verder
Bevat:
 

'Sparen is noodzakelijk maar niet altijd bij de bank'

Sparen heeft wel degelijk zin, ook al levert het geld nauwelijks nog rente op. Dat stellen lezers naar aanleiding van de oproep: Spaart u nog? „Het is een van de weinige manieren om toch nog wat te verdienen.” Dat sparen gebeurt echter niet altijd meer bij de bank.

 Lees verder
 


6.8 °C
W5
 
files 194
115 km.
Beurs AEX
AEX 490.04
+ / - +0.13%

Stelling DFT Geld

‘De vergoeding bij stroomstoringen is te laag'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie