Spaartegoeden huishoudens omhoog

De spaartegoeden van Nederlandse huishoudens zijn in 2015 met ongeveer 4,5 miljard euro toegenomen. Dat maakte De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag bekend.

 Lees verder
 

Spaarrente op een glijbaan

Rabobank verlaagt zijn spaarrente nog verder. Op een gewone spaarrekening zonder beperkende voorwaarden krijgen klanten van de bank sinds gisteren nog 0,6% rente.

 Lees verder
 

Icesave-drama ook voor Britten voorbij

Ook Groot-Brittannië kan een punt zetten achter het Icesave-debacle. Volgens het Britse ministerie van Financiën is er een akkoord bereikt over de laatste terugbetaling van tegoeden van spaarders, die geld kwijtraakten door de ondergang van Icesave in 2008.

 Lees verder
 

Spaarder begint 2016 met renteverlagingen

Voor spaarders belooft 2016 nog weinig goeds. Zij hebben in het nieuwe jaar al een serie renteverlagingen voor de kiezen kregen.  

 Lees verder
 

Kasboek

Zo makkelijk is geld besparen

Het klinkt ouderwets, een huishoud- of kasboekje, maar nu consumenten op allerlei manieren kunnen betalen (contant, pin, contactloos, mobiel), raakt het overzicht waar je geld blijft snel zoek. Een kopje koffie op het station, de lunch op het werk, dat flesje wijn voor een vriendin...

 Lees verder
Bevat:
 

Wat te doen met spaargeld?

2015 was het jaar waarin de spaarrente bij de grote banken voor het eerst onder de 1% dook. Lees hier terug welke tips wij gaven over sparen.  

 Lees verder
Bevat:
 

Sparen levert niks meer op: tien alternatieven

Miljoenen Nederlanders ontvangen nauwelijks nog rente op hun spaargeld. De meeste banken betalen hooguit nog 1% en de verwachting is dat dit percentage snel verder omlaag gaat.

 Lees verder
 

Advies ouderen: jongere moet sparen

De jaarlijkse ledenpeiling van ouderenbond Anbo leidt dit jaar tot verrassende uitkomsten: ook ouderen omarmen de kunstkerstboom en groenteburger. Verder is er een dringend advies voor jongeren: ga meer sparen en koop een huis.

 Lees verder
 

’Spaarrente is relatief hoog’

De spaarrente laag? Niet wat Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB) betreft. „De spaarrentes zijn hier relatief hoog. In veel andere landen zijn de spaarrentes lager dan in Nederland. We hopen met onze lage beleidsrente zoveel mogelijk de bestedingen aan te jagen en mensen te ontmoedigen om te veel te gaan sparen”, zegt Knot.

 Lees verder
 

Rente blijft nog even boven nul

Het is de grootste vrees van spaarders. Nul procent rente. Een gevaar dat even lijkt afgewend, maar volgend jaar nog steeds tot de mogelijkheden behoort.

 Lees verder
 

Europa wil garant staan voor rekeninghouder

De Europese Commissie heeft dinsdag een voorstel gedaan om de tegoeden van rekeninghouders binnen de eurozone op Europees niveau te waarborgen.

 Lees verder
Bevat:
 

'Verzekeraars bieden negatief rendement op lijfrente'

Consumenten die kiezen voor een lijfrente kunnen niet altijd rekenen op het beoogde rendement.

 Lees verder
 

'Zwitsers akkoord met verzoek bankgegevens'

De Zwitserse fiscus heeft ingestemd met het verzoek van de Nederlandse Belastingdienst om gegevens van Nederlandse rekeninghouders bij de bank UBS door te spelen. Volgens Zwitserse media is daarmee het einde van het oeroude Zwitserse bankgeheim weer een stapje naderbij.

 Lees verder
 

Er valt voor spaarders weinig te genieten

Rente grootbanken richting nulpunt

Als komende zaterdag Wereldspaardag gevierd wordt, is er voor Nederlandse zuinige consumenten weinig te genieten. Spaarders leggen steeds meer toe op hun tegoeden.

 Lees verder
 

'ABN Amro gaf voldoende informatie over woekerpolis'

ABN Amro heeft de consument voldoende informatie verstrekt over de kosten van zijn beleggingsverzekeringen. Dat blijkt uit een recente uitspraak van de geschillencommissie van het Kifid.

 Lees verder
 


7.6 °C
Z6
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 413.94
+ / - -0.96%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT

Stelling DFT Geld

'Registratie studieschuld bij BKR is een goed idee'


Verstuur