Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Vrouw vindt sparen sneller genoeg

22 NOV 2012

Om rustig te kunnen slapen hoeven vrouwen minder spaargeld achter de hand te houden dan mannen. De meeste Nederlanders vinden zichzelf goede spaarders.

Foto: Getty Images/beyond fotomedia RF

Dat blijkt uit onderzoek van spaarbank MoneYou (dochter van ABN Amro), uitgevoerd door TNS Nipo. Nederlanders sparen steeds meer. In het afgelopen jaar verhoogden ze hun spaartegoeden met 18 miljard euro tot 315 miljard euro, bleek eerder uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een grote meerderheid spaart om een buffer achter de hand te hebben voor onzekere tijden.

Vrouwen sneller tevreden

De spaardrang lijkt het grootst bij mannen. Uit het MoneYou-onderzoek blijkt kan een meerderheid van hen pas rustig slapen als ze maar liefst 50.000 euro achter de hand hebben. Voor vrouwen ligt deze grens een stuk later, op 5 à 10.000 euro.

Vakantie en pensioen

In het onderzoek geeft tweederde van de ruim 1.100 ondervraagden aan te sparen voor onvoorziene uitgaven. Bij 30-plussers geeft zelfs vier op de vijf ondervraagden dit aan. Eenderde van de mensen spaart voor vakanties en vooral ouderen sparen voor een aanvulling op hun pensioen.

Kijk hier waar u de beste rente krijgt.

 

 

5.4 °C
ONO2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 457.4
+ / - +0.29%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT

Stelling DFT Geld

In New York is verhuren via Airbnb bijna zo goed als verboden. Goede zaak.


Verstuur