Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Spaarrentes blijven dalen terwijl inflatie stijgt

13 FEB 2013

Banken verlagen ook in 2013 hun spaarrentes. Bij de drie grootste banken komt de spaarrente niet boven de 1,6 procent uit. Sparen levert steeds minder op omdat de inflatie juist blijft stijgen.

Sparen is niet zinloos
Foto: Dijkstra BV

Deze week verlaagt de Rabobank haar spaarrente van 1,7 naar 1,6 procent. Dat is al de tweede keer in een maand tijd dat de bank de rente op haar internetspaarrekening verlaagt. Ook ING en ABN Amro verlaagden hun spaarrente begin dit jaar.

Naast de grote banken verlaagden ook internetspaarbanken als MoneYou (2 keer), Argenta, Centraal Beheer Achmea, WestlandUtrecht, RegioBank en NIBC hun rente. De enige bank die haar rente verhoogde in 2013 was LeasePlan Bank (van 2,21 naar 2,22 procent).

Hoogste rente

De hoogste spaarrente ligt op dit moment op 2,25 procent. Begin dit jaar was dit nog 2,5 procent. Een van de spaarbanken met de hoogste rente is SNS Bank. De Consumentenbond sprak begin februari de verwachting uit dat die rente bij SNS nog gaat dalen na de nationalisatie.

Hier kunt u kijken waar u op dit moment de hoogste rente kunt krijgen.

Toeleggen

Echt geld verdienen met sparen is al een tijdje lastig. De inflatie is in januari van dit jaar namelijk opgelopen tot 3,0 procent, het hoogste niveau in jaren. In zekere zin wordt uw spaargeld bij Rabobank, ABN Amro en ING dus bijna 1,5 procent in.

Over opbrengsten uit spaargeld betaalt u boven een vrijgesteld bedrag ook nog vermogensbelasting van 1,2 procent. Die belasting en de inflatie maken sparen steeds onaantrekkelijker.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.3 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

Moet de EU een eind maken aan de wirwar van snelweg- en milieuvignetten?


Verstuur