Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
`Aegon wil deel Britse activiteiten verkopen`
Foto: ANP

Woekervuur wordt Aegon nader aan de schenen gelegd

28 OKT 2015

De rechtbank Den Haag heeft in een tussenvonnis van 28 oktober 2015 bepaald dat de collectieve procedure van de Vereniging Woekerpolis.nl tegen Aegon zich gaat toespitsen op de producten Koersplan, Fundplan en Vermogensplan. Dit zijn de meest verkochte producten van Aegon die samen zo’n 70% van alle door Aegon verkochte woekerpolissen uitmaken.

De rechtbank heeft aan de vereniging gevraagd om alle contractdocumentatie van deze producten, zoals voorwaarden, folders en brochures in het geding te brengen.

Voorzitter Ab Flipse van de Vereniging Woekerpolis.nl: “Met dit tussenvonnis zijn we weer een stap dichter bij ons doel: een adequate compensatie voor onze leden. We gaan ons nu eerst buigen over de meest verkochte producten van Aegon, te weten Koersplan, Fundplan en Vermogensplan. Het vuur wordt Aegon zo steeds meer aan de schenen gelegd.”

Aegon wilde dat de rechter de vereniging in het geheel niet-ontvankelijk zou verklaren. Dit is niet gelukt. Er wordt voor de meest verkochte producten, die samen circa 70% van de portefeuille van Aegon uitmaken, doorgeprocedeerd.

Een andere uitkomst van het vonnis is dat Aegon op dit moment nog geen inzage in de offerteprogrammatuur hoeft te geven. Pas als er over de hoogte van de schade geprocedeerd gaat worden, wordt dit weer actueel.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.6 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.49
+ / - -0.27%
poll image

Stelling DFT Geld

Moet de EU een eind maken aan de wirwar van snelweg- en milieuvignetten?


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie