Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: PETER SCHOONEN

Reaal verdubbelt premie superclaimers

18 APR 2017

Amsterdam - Klanten van verzekeraar Reaal die bovengemiddeld veel claimen op hun verzekering, kunnen een premieverhoging van maar liefst 100% tegemoet zien.

Het voormalige SNS-onderdeel, inmiddels in handen van het Chinese Anbang, wil de mensen sparen die weinig of niets claimen op hun woonhuis-, inboedel-, reis of aansprakelijkheidsverzekering, legt een woordvoerder uit op verzekeringssite Amweb. „Daarom kiezen we heel gericht voor een premieverhoging voor de kleine groep die aanzienlijk meer claims indient.”

De ’gemiddelde’ klanten krijgen alleen een indexatie. Ook het eigen risico van de ’superclaimers’ gaat overigens omhoog.

Een premieverdubbeling ligt alleen voor de grootste superclaimers klaar. Reaal wil de premie van sommige klanten met 50 of 75% verhogen. Volgens de Reaal-woordvoerder krijgt uiteindelijk ’minder dan 2%’ van alle klanten met de superverhoging te maken.

De premieverhogingen gaan in op 1 juli van dit jaar. Uiterlijk twee maanden eerder, op 1 mei dus, krijgen de Reaal-klanten hun nieuwe premies te horen. Ze mogen dan nog overstappen naar een andere verzekeraar.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.0 °C
N2
Beurs AEX
AEX 517.35
+ / - -0.44%
poll image

Stelling DFT Geld

Geld bij elkaar leggen in een bv om een huis te kopen (voor mijn kind). Goed idee!


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie