Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Compensatie voor woekerpolissen

18 JUN 2014 Bart Mos en Jarco de Swart

DEN HAAG - Aegon maakt een einde aan jarenlang gesteggel met klanten over woekerpolissen. De verzekeraar biedt aan ruim een half miljoen deelnemers van beleggingsverzekeringen zoals ’Koersplan’, ’Spaareffect’ en ’Bonusplan’ een compensatieregeling aan. In totaal gaat de oplossing het concern maximaal 200 miljoen euro kosten.

De compensatieregeling is een antwoord van de verzekeringsmaatschappij op een uitspraak van de Hoge Raad van vorig jaar zomer. Het hoogste rechtscollege van ons land bepaalde toen, na acht jaar procederen door claimstichting 'Koersplandewegkwijt', dat Aegon bij beleggingsverzekeringen kosten in rekening bracht die niet met de polishouders waren overeengekomen.

Het pijnpunt was daarbij de in het product ’ingebakken’ overlijdensrisicoverzekering, met een exorbitant hoge premie die ten koste ging van het rendement. Door deze opzet viel de opbrengst aan het eind van de looptijd van de polis vies tegen.

De verwachting is dat ook andere verzekeraars die woekerpolissen verkochten het voorbeeld van Aegon zullen volgen. In totaal werden afgelopen decennia zeven miljoen van dit soort beleggingsverzekeringen verkocht. Een deel van de gedupeerde polishouders is afgelopen jaren al gecompenseerd.

De actie van Aegon voert de druk bij andere verzekeraars flink op. Lees hier meer.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
NW2
Beurs AEX
AEX 524.69
+ / - +0.58%
poll image

Stelling DFT Geld

Ik vertrouw online rekentools voor bijvoorbeeld een hypotheek


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT