Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Premier Rutte tijdens de persconferentie na afloop van de eerste ministerraad na het zomerreces
Premier Rutte tijdens de persconferentie na afloop van de eerste ministerraad na het zomerreces.
Foto: ANP

Rutte: Geen beloftes over koopkracht ouderen

14 AUG 2015

DEN HAAG - Premier Mark Rutte wil het dreigende koopkrachtverlies voor ouderen repareren, maar wil er geen beloftes over doen. „We gaan zo goed mogelijk de minnen wegpoetsen, maar of dat lukt, daarover kan ik geen garanties geven”, zei Rutte vrijdag na de wekelijkse ministerraad.

Deze week bleek dat werkende Nederlanders er volgend jaar 2,4 procent aan koopkracht bijkrijgen, maar dat gepensioneerden 1,1 procent verliezen. Ook mensen met een uitkering verliezen volgend jaar 0,3 procent aan koopkracht.

Foto: Peter Schoonen

Vicepremier Lodewijk Asscher zei meteen dat dat gerepareerd moet worden. Rutte zei daarover vrijdag: „We gaan ons best doen om tot een evenwichtig koopkrachtbeeld te komen.”

Rutte toonde zich ingenomen met het voortzettende economisch herstel. Ook de werkgelegenheid neemt toe, maar volgens Rutte nog onvoldoende. „Die cijfers bevallen ons nog niet.”

Directeur Liane den Haan van seniorenorganisatie ANBO reageerde hoogst verbaasd op de uitspraken van Rutte over het koopkrachtverlies van ouderen. „Hij zegt geen garanties te willen geven en dekt zich daarmee al bij voorbaat in. Dat is onbegrijpelijk voor de ruim 3 miljoen senioren die Nederland telt. Temeer omdat er ook een bij het kabinet bekend koopkrachtonderzoek ligt van ANBO, uitgevoerd door ITS en SEO. Dat onderzoek meldt klip en klaar dat er een koopkrachtgat is ontstaan tijdens de crisisjaren tussen gepensioneerden en werkenden. Gepensioneerden zijn er zes keer harder op achteruit gegaan dan werkenden. Ouderen willen nu echt boter bij de vis.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

Geld bij elkaar leggen in een bv om een huis te kopen (voor mijn kind). Goed idee!


Verstuur