Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Bahamas Tourist Office

Personeel te druk voor vakantie

16 JAN 2016 Ertan Basekin en Thijs Rösken

Amsterdam - Werknemers houden massaal vakantiedagen over. Toch geeft een ruime meerderheid aan geen vrije dagen te kunnen missen, ook niet als daar een hoger salaris tegenover staat.

Twee derde van de werknemers kreeg in 2015 de vakantiedagen niet op, zo blijkt uit een Telegraaf-enquête uitgevoerd door onderzoeksbureau Ipsos.

Hardwerkende Nederlanders durven hun dagen niet op te maken. Een op de drie legt bewust een voorraad aan om strategisch in te zetten: voor mantelzorg of verzorging van een ziek kind. Nog een kwart is te druk om vrij te nemen en houdt daardoor vakantie over.

De meeste werknemers (42 procent) voelen er niets voor om hun vrije dagen om te ruilen voor meer salaris. Werkgevers en vakbonden slaan de handen ineen om het ‘stuwmeer’ aan ongebruikte vakantiedagen aan te pakken. Voor veel bedrijven blijft het opgebouwde verlof flink op de balansen drukken en dat gaat ten koste van de winst. Aan de cao-tafels wordt steeds vaker het persoonlijk keuzebudget (PKB) opgenomen in de arbeidsvoorwaarden.

Lees hier verder: Werknemer legt graag een buffertje vrije tijd aan

10.7 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 455.82
+ / - -0.76%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Stelling DFT Geld

In New York is verhuren via Airbnb bijna zo goed als verboden. Goede zaak.


Verstuur