Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium
Foto: Bahamas Tourist Office

Personeel te druk voor vakantie

16 JAN 2016 Ertan Basekin en Thijs Rösken

Amsterdam - Werknemers houden massaal vakantiedagen over. Toch geeft een ruime meerderheid aan geen vrije dagen te kunnen missen, ook niet als daar een hoger salaris tegenover staat.

Twee derde van de werknemers kreeg in 2015 de vakantiedagen niet op, zo blijkt uit een Telegraaf-enquête uitgevoerd door onderzoeksbureau Ipsos.

Hardwerkende Nederlanders durven hun dagen niet op te maken. Een op de drie legt bewust een voorraad aan om strategisch in te zetten: voor mantelzorg of verzorging van een ziek kind. Nog een kwart is te druk om vrij te nemen en houdt daardoor vakantie over.

De meeste werknemers (42 procent) voelen er niets voor om hun vrije dagen om te ruilen voor meer salaris. Werkgevers en vakbonden slaan de handen ineen om het ‘stuwmeer’ aan ongebruikte vakantiedagen aan te pakken. Voor veel bedrijven blijft het opgebouwde verlof flink op de balansen drukken en dat gaat ten koste van de winst. Aan de cao-tafels wordt steeds vaker het persoonlijk keuzebudget (PKB) opgenomen in de arbeidsvoorwaarden.

Lees hier verder: Werknemer legt graag een buffertje vrije tijd aan

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
9.3 °C
W4
Beurs AEX
AEX 469.77
+ / - +0.66%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Stelling DFT Geld

Mijn kerstboom mag behoorlijk wat kosten dit jaar


Verstuur