Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: 123RF

Klantvriendelijk knoeien met werkuren

13 SEP 2017 Redactie DFT

De rechtbank Den Haag heeft het ontslag op staande voet van een ontwerper teruggedraaid. De werknemer van een interieuradviesbureau had diensten voor klanten betaalbaar gemaakt door deze niet als adviesuren, maar als goedkopere reisuren te registreren.

Dat de ontwerper uren onjuist heeft geregistreerd is hem te verwijten, maar dit is niet zo ernstig dat dit een ontslag op staande voet rechtvaardigt, luidt het oordeel van de rechtbank. Voor de rechter speelt mee dat de werknemer niet het doel had om geld in eigen zak te steken, daarbij is hij nooit eerder aangesproken op onregelmatigheden in zijn tijdsregistratie en heeft hij 15 jaar lang goed werk geleverd voor de onderneming. De rechter beveelt de werkgever dan ook de ontwerper weer toe te laten.

Onbetrouwbare facturen

De werkgever voerde aan dat de ontwerper zich schuldig heeft gemaakt aan bedrog en misleiding door de uren onjuist te registreren. Bovendien heeft dit geleid tot het versturen van onbetrouwbare facturen naar klanten. Dankzij de klantvriendelijke registratie van de ontwerper moesten zij reisuren à €70 betalen in plaats van adviesuren van €135. Ook vulde de ontwerper gratis administratieuren in.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Populair
Actueel
Tips van redactie
poll image

Stelling DFT Geld

De premie (1% van de hypotheeksom) voor de Nationale Hypotheek Garantie die verzekert tegen restschuld, moet omlaag.


Verstuur