Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Bankiers gaan in hedgefonds

17 NOV 2012

Sinds het begin van de crisis in 2007 zijn wereldwijd honderdduizenden bankiers ontslagen en hele ’investmentbanks’ opgedoekt. De afgelopen maanden is er sprake van een nieuwe trend, de werkloze bankiers in Londen en New York zoeken het geluk in de hedgefundbranche. Na de ontslaggolf bij de banken volgt er nu een ’oprichtingsgolf’ bij de hedgefondsen.

Het zijn niet alleen werkloze bankiers die zich nu in deze wereld begeven, ook bankiers die nog wel een baan hebben, stappen over uit frustratie over het decimeren of zelfs schrappen van de bonussen. Het nakende verbod in de VS om voor eigen rekening te handelen, maakt vele banken voor handelaren sowieso onaantrekkelijk. „Het werken voor een hedgefonds wordt een steeds aanlokkelijker alternatief voor bankiers”, aldus David Barenborg van vermogensbeheerder Blackrock.

Hedgefondsen zijn in het verleden vaak de concurrentie aangegaan met banken. Nu zijn de banken niet meer thuis als er risico moet worden genomen, terwijl de hedgfondsen die risico’s nog wel durven te lopen met als beloning vaak een hoger rendement of een zeperd. Door de mogelijke verliezen af te dekken probeert een hedgefonds altijd ruim in de plus te eindigen.

Lees het gehele artikel in de digitale Telegraaf.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%

Nu populair op DFT

Afval in dienst van baby’s
Greentom uit Maastricht maakt van afval kinderwagens. Ze wonnen er de MKB Innovatieprijs 2017 mee....