Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Aston Martin deels in Italiaanse handen

07 DEC 2012

LONDEN (AFN) - De Italiaanse investeringsmaatschappij Investindustrial neemt een belang van 37,5 procent in de Britse fabrikant van exclusieve sportwagens Aston Martin. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

De Italianen betalen 190 miljoen euro, waarmee de totale waarde van het beroemde automerk 940 miljoen euro zou bedragen. Aston Martin investeert de komende 5 jaar 625 miljoen euro in nieuwe producten en technologieën, aldus Investindustrial.

Voormalig Ford-dochter Aston Martin is sinds 2007 in handen van Investment Dar uit Koeweit, maar stond al een tijdje in de etalage. Ook de Indiase producent van tractoren en terreinwagens Mahindra & Mahindra was naar verluidt geïnteresseerd.

James Bond

Het automerk, dat vooral dankzij de films over superspion James Bond beroemd werd, bestaat bijna een eeuw maar heeft het de laatste jaren moeilijk. In de eerste 9 maanden van 2012 daalde de verkoop met bijna een vijfde tot 2340 auto's.

Aston Martin heeft de laatste tijd fors gesneden in de kosten, maar heeft kapitaal nodig om te kunnen investeren in nieuwe modellen. De Arabische eigenaren zochten daarom een investeerder met kennis van zaken in de automobielindustrie.

Luxevoertuigen zijn geen nieuwe markt voor Investindustrial. Het bedrijf was eerder eigenaar van het Italiaanse motormerk Ducati. Dat werd in april voor 860 miljoen euro verkocht aan Audi, dat op zijn beurt deel uitmaakt van de Volkswagen-groep.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
NNW4
Beurs AEX
AEX 525.62
+ / - +0.76%
AkzoNobel geeft Elliot middelvinger
AkzoNobel heeft vandaag een duidelijke boodschap aan het actvistische Elliot Advisors. DFT`s...