arrow-1,19%
arrow-0,96%
arrow-0,75%
arrow-0,66%
arrow-0,62%
meer...
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: ANP
vr 07 dec 2012, 12:15

Scherpe daling productie Duitse industrie

BERLIJN (AFN) - De Duitse industrie heeft in oktober 2,6 procent minder geproduceerd dan in de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Duitse ministerie van Economische Zaken vrijdag heeft bekendgemaakt.

De afname is veel scherper dan verwacht. Economen rekenden gemiddeld op een productiedaling van 0,5 procent. In september daalde de industriële productie in de grootste economie van de eurozone nog met een herziene 1,3 procent (was 1,8 procent).

Volgens econoom Carsten Brzeski van ING toont het cijfer aan dat Duitsland zich definitief niet kan onttrekken aan de malaise in de eurozone. Tot dusver kon de Duitse economie zich optrekken aan sterke handelsbetrekkingen met landen buiten het eurogebied maar inmiddels koelt wereldwijd de economie af.

Een krimp van de Duitse economie in het vierde kwartaal lijkt volgens Brzeski onvermijdelijk. Toch blijft ING over het geheel genomen positief gestemd over Duitsland. ,,Alleen tonen de data van vandaag over de industrie aan dat de zaken helaas eerst slechter moeten worden voordat ze verbeteren.''


5.7 °C
NW5
 
files 322
367 km.
Beurs AEX
AEX 491.43
+ / - +0.28%
Voorkom rentebetaling aan fiscus
Moet u straks bijbetalen aan de Belastingdienst? Stuur uw aangifte dan voor 15 april in. Anders...