Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Bloomberg

Werkloosheid VS onverwacht gedaald

07 DEC 2012

WASHINGTON (AFN) - Het werkloosheidspercentage in de Verenigde Staten is in november gedaald tot 7,7 procent. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag. In oktober zat nog 7,9 procent van de beroepsbevolking zonder werk.

De daling is een verrassing, economen rekenden er in doorsnee op dat de werkloosheid gelijk zou zijn gebleven. De werkgelegenheid nam toe met 146.000 banen, waar economen gemiddeld op een 93.000 nieuwe banen rekenden. In oktober kwamen er 138.000 nieuwe banen bij (herzien van 171.000).

Het werkloosheidspercentage is het laagst sinds december 2008. De afname is echter grotendeels veroorzaakt doordat veel Amerikanen hun zoektocht naar een baan hebben opgegeven. Mensen die geen baan hebben en ook niet actief op zoek zijn, tellen niet mee bij de berekening van het werkloosheidspercentage.

Dat de banengroei meeviel, is onder meer terug te voeren op een kleiner dan verwachte invloed van de orkaan Sandy, die in oktober grote delen van de de Amerikaanse oostkust trof. In tegenstelling tot de verwachting van veel economen had de storm geen substantiële impact op de arbeidsmarkt.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
W1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%

Nu populair op DFT

Afval in dienst van baby’s
Greentom uit Maastricht maakt van afval kinderwagens. Ze wonnen er de MKB Innovatieprijs 2017 mee....