arrow-3,07%
arrow-2,81%
arrow-2,70%
arrow-2,48%
arrow-2,39%
meer...
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Deutsche Bank boekt hogere winst
Foto: anp

Inval bij Deutsche Bank

12 DEC 2012

FRANKFURT (AFN) - De Duitse justitie is woensdag het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt binnengevallen. Dat maakte de bank woensdag bekend. De actie maakt deel uit van een onderzoek naar belastingontduiking bij de handel in CO2-emissierechten.

In oktober zette Deutsche Bank zes medewerkers op non-actief na kritiek van een rechter. Die veroordeelde vorig jaar zes man voor plannen om de belastingdienst voor 300 miljoen euro aan btw te tillen. Dat zou zijn gebeurd tijdens de handel in de emissierechten tussen augustus 2009 en april 2010.

De rechter stelde tijdens het proces dat de manier waarop Deutsche Bank die handel met een aantal van de veroordeelden bestierde, belastingontduiking mogelijk maakte.

25 medewerkers

De openbaar aanklager in Frankfurt liet woensdag weten dat 500 agenten en belastinginspecteurs kantoren van ,,een grote bank'' hebben doorzocht in Frankfurt, Düsseldorf en Berlijn. Die stap werd gezet vanwege ,,ernstige belastingontduiking, witwassen en obstructie van de rechtsgang''. Het onderzoek richt zich op 25 bankmedewerkers. Voor vijf van hen had de openbaar aanklager een arrestatiebevel bij zich.

Het onderzoek richt zich ook op topman Jürgen Fitschen en financieel directeur Stefan Krause, zo maakte Deutsche Bank woensdag zelf bekend. Zij hebben de belastingaangifte van 2009 ondertekend. Later werd deze aangifte vrijwillig verbeterd door de bank. Volgens Deutsche Bank werd die verbetering tijdig doorgevoerd.

4.7 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 449.6
+ / - -0.88%
`Italië brengt euro in gevaar`
De spanning stijgt want de Italianen kunnen zondag voor Brexit- en Trump-achtige taferelen zorgen....