Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
arrow-11,31%
arrow-9,10%
arrow-4,48%
arrow-3,73%
arrow-2,69%
meer...
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Deutsche Bank boekt hogere winst
Foto: anp

Inval bij Deutsche Bank

12 DEC 2012

FRANKFURT (AFN) - De Duitse justitie is woensdag het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt binnengevallen. Dat maakte de bank woensdag bekend. De actie maakt deel uit van een onderzoek naar belastingontduiking bij de handel in CO2-emissierechten.

In oktober zette Deutsche Bank zes medewerkers op non-actief na kritiek van een rechter. Die veroordeelde vorig jaar zes man voor plannen om de belastingdienst voor 300 miljoen euro aan btw te tillen. Dat zou zijn gebeurd tijdens de handel in de emissierechten tussen augustus 2009 en april 2010.

De rechter stelde tijdens het proces dat de manier waarop Deutsche Bank die handel met een aantal van de veroordeelden bestierde, belastingontduiking mogelijk maakte.

25 medewerkers

De openbaar aanklager in Frankfurt liet woensdag weten dat 500 agenten en belastinginspecteurs kantoren van ,,een grote bank'' hebben doorzocht in Frankfurt, Düsseldorf en Berlijn. Die stap werd gezet vanwege ,,ernstige belastingontduiking, witwassen en obstructie van de rechtsgang''. Het onderzoek richt zich op 25 bankmedewerkers. Voor vijf van hen had de openbaar aanklager een arrestatiebevel bij zich.

Het onderzoek richt zich ook op topman Jürgen Fitschen en financieel directeur Stefan Krause, zo maakte Deutsche Bank woensdag zelf bekend. Zij hebben de belastingaangifte van 2009 ondertekend. Later werd deze aangifte vrijwillig verbeterd door de bank. Volgens Deutsche Bank werd die verbetering tijdig doorgevoerd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 518.98
+ / - -0.9%
Welke bijbaan kiest de student?
Een horeca-baantje of een eigen bedrijf? DFT vroeg eerstejaarsstudenten op welke manier zij het...