arrow-10,14%
arrow-2,62%
arrow-2,47%
arrow-1,58%
arrow-1,15%
meer...
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: ANP

Oprichter brengt bod uit op Dell

05 FEB 2013

ROUND ROCK (AFN) - De Amerikaanse ondernemer Michael Dell wil de naar hemzelf vernoemde computerfirma die hij in 1984 oprichtte, van de beurs halen. Hij heeft daarvoor de handen ineengeslagen met investeringsmaatschappij Silver Lake, zo werd dinsdag bekendgemaakt.

Dell en Silver Lake bieden 13,65 dollar per aandeel in contanten. Daarmee wordt de onderneming gewaardeerd op 24,4 miljard dollar. De overnameprijs ligt daarmee een kwart hoger dan de slotkoers op 11 januari, de laatste handelsdag voordat voor het eerst geruchten opdoken over een aanstaand bod op Dell.

Michael Dell denkt dat zijn bedrijf in private handen, en met de steun van een op technologie gerichte investeerder, beter in staat is zijn strategie voor de lange termijn uit te voeren. De overname opent een nieuw hoofdstuk voor Dell, zei hij in een toelichting.

Om de overname te financieren wordt onder meer gebruik gemaakt van een lening van 2 miljard dollar van softwaregigant Microsoft. Ook een viertal banken draagt bij aan de financiering van het bod.

18.1 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 455.58
+ / - +0.33%
Rente langer vast? Opgepast!
Een huis kopen, de lage hypotheekrente lekker lang vastzetten en er voorlopig niet meer naar...