arrow5,39%
arrow4,48%
arrow3,85%
arrow3,73%
arrow3,14%
meer...
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: ANP
di 05 feb 2013, 15:51

Oprichter brengt bod uit op Dell

ROUND ROCK (AFN) - 

De Amerikaanse ondernemer Michael Dell wil de naar hemzelf vernoemde computerfirma die hij in 1984 oprichtte, van de beurs halen. Hij heeft daarvoor de handen ineengeslagen met investeringsmaatschappij Silver Lake, zo werd dinsdag bekendgemaakt.

Dell en Silver Lake bieden 13,65 dollar per aandeel in contanten. Daarmee wordt de onderneming gewaardeerd op 24,4 miljard dollar. De overnameprijs ligt daarmee een kwart hoger dan de slotkoers op 11 januari, de laatste handelsdag voordat voor het eerst geruchten opdoken over een aanstaand bod op Dell.

Michael Dell denkt dat zijn bedrijf in private handen, en met de steun van een op technologie gerichte investeerder, beter in staat is zijn strategie voor de lange termijn uit te voeren. De overname opent een nieuw hoofdstuk voor Dell, zei hij in een toelichting.

Om de overname te financieren wordt onder meer gebruik gemaakt van een lening van 2 miljard dollar van softwaregigant Microsoft. Ook een viertal banken draagt bij aan de financiering van het bod.


3.9 °C
WZW3
 
files 181
147 km.
Beurs AEX
AEX 450.5
+ / - -0.44%
`Shell worstelt met dividend`
Shell staat voor een duivels dilemma, vertelt Edwin van der Schoot. De winst is fors gedaald, maar...