arrow3,54%
arrow2,78%
arrow2,74%
arrow2,60%
arrow2,48%
meer...
arrow-6,30%
arrow-2,12%
arrow-1,74%
arrow-1,60%
arrow-1,28%
meer...
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Met dank aan Sjoerd van Keulen werd Holland Financial Centre als een hobbyclub gezien. Met dank aan Sjoerd van Keulen werd Holland Financial Centre als een hobbyclub gezien. Foto: ANP
wo 06 feb 2013, 08:31

HFC stopt in huidige vorm

AMSTERDAM (AFN) - 

De stichting Holland Financial Centre (HFC) stopt in zijn huidige vorm. Door de grote kritiek uit de politiek op de lobbyclub voor de financiële sector is er geen draagvlak meer voor de publiek-private samenwerking, stelde het bestuur woensdag.

Na de nationalisering van SNS Reaal vorige week vrijdag gaven minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem en financiële woordvoerders in de Tweede Kamer aan dat ze de samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven in het HFC niet langer wenselijk achten. Daarmee is een belangrijke pijler onder het platform weggevallen, stelde het bestuur.

Het HFC wordt geleid door een twintigtal zwaargewichten uit verschillende takken van de financiële wereld. De voorzitter was tot zondagavond de voormalig topman van SNS Reaal, Sjoerd van Keulen. Die legde zijn functie echter neer na de nationalisatie van SNS.

Onder de vlag van het HFC trokken banken, verzekeraars, handelshuizen, pensioensfondsen en vermogensbeheerders samen op met de overheid. Voor de deelnemers aan de stichting verzamelt het HFC informatie en lobbyt het bij partijen die wat kunnen betekenen voor de deelnemers.

 

Gerelateerde artikelen

6.9 °C
W5
 
files 185
89 km.
Beurs AEX
AEX 490.04
+ / - +0.13%

Nu populair op DFT

Voorkom rentebetaling aan fiscus
Moet u straks bijbetalen aan de Belastingdienst? Stuur uw aangifte dan voor 15 april in. Anders...