arrow-5,69%
arrow-3,83%
arrow-2,85%
arrow-1,99%
arrow-1,77%
meer...
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Dijkstra B.V.

Meer orders voor Duitse fabrieken

06 FEB 2013

DUITSLAND (AFN) - De fabrieksorders in Duitsland zijn in december met 0,8 procent toegenomen ten opzichte van november. Dat maakte het Duitse ministerie van Economische Zaken woensdag bekend. Het cijfer is gecorrigeerd voor seizoensinvloeden.

Het cijfer viel iets beter uit dan verwacht. Economen rekenden in doorsnee op een toename met 0,7 procent. In november daalde het aantal opdrachten voor Duitse fabrieken nog met 1,8 procent op maandbasis.

In vergelijking met december 2011 zijn de orders met 1,8 procent gedaald. Dit cijfer is niet aangepast voor seizoensinvloeden. Hier rekenden de marktkenners op een afname van 1,2 procent.

Volgens econoom Carsten Brzeski van ING zijn de cijfers het bewijs dat de Duitse industrie een omslagpunt heeft bereikt. ,,Terwijl de voorraden nog altijd worden afgebouwd, worden de orderboeken weer gevuld.'' De stijging op maandbasis is volgens de econoom vooral te danken aan de 11,6 procent hogere vraag naar kapitaalgoederen (onder meer machines en transportmiddelen) vanuit de eurozone.

12.4 °C
NO2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 449.09
+ / - +0.42%

Nu populair op DFT

`Dit is pure diefstal!`
Mensen reageren furieus op het nieuws dat pensioenbeloftes niets meer waard blijken te zijn. Eén...